LifeStyle

Bucătăria mexicană picantă, o tradiţie veche de 1.500 de ani

Utilizarea ardeilor în bucătăria mexicană datează de 1.500 de ani, potrivit unui studiu publicat în SUA, pe baza analizei urmelor a zece varietăţi de ardei descoperite în două situri arheologice din valea Oaxaca.

“Analizele acestor resturi arată că ardeii au fost utilizaÅ£i în număr mare ÅŸi în manieră sofisticată de foarte mult timp în bucătăria mexicană”, a afirmat Linda Perry, principalul autor al acestui studiu ÅŸi arheolog la Muzeul naÅ£ional de istorie naturală din Washington. “Aceste resturi sînt martori excelenÅ£i ai gradului de dezvoltare a agriculturii ÅŸi a bucătăriei de atunci”, potrivit ei.

Cu toate acestea, studiul, publicat în ultima ediţie a revistei Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), nu a stabilit dacă varietăţile de ardei descoperite în cavernele Guila Naquitz şi Silvia din apropiere de oraşul Milta sînt similare celor utilizate în prezent, subliniază cercetătorii. Una dintre varietăţi seamănă cu ardeiul Tabasco, iar alta cu ardeiul de Cayenne, a precizat Linda Perry.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *