LifeStyle

Bărbaţii pierd un an din viaţă uitîndu‑se după femei

În urma unui sondaj efectuat de curînd în Marea Britanie a rezultat că bărbaţii îşi petrec aproape un an din întreaga existenţă făcîndu‑le ochi dulci femeilor.

Un bărbat pierde, în medie, 43 de minute în fiecare zi uitîndu‑se insistent la 10 femei diferite, relatează The Telegraph. Într‑un an, se însumează 259 de ore, adică aproximativ 11 zile, iar în intervalul 18-50 de ani bărbaţii ajung să petreacă în total 11 luni şi 11 zile admirînd diverse femei. Dar, cercetătorii au descoperit că nu doar bărbaţii le admiră zilnic pe reprezentantele sexului opus, ci şi femeile se uită insistent la şase bărbaţi în fiecare zi pentru circa 20 de minute. Acest lucru sugerează că femeile petrec şase luni din viaţă admirîndu‑i pe reprezentanţii celuilalt sex.

“BărbaÅ£ii sînt renumiÅ£i pentru faptul că se uită mult ÅŸi des după femei, dar este interesant să descoperim cît timp acordă în fiecare zi făcînd acest lucru. Un an din viaţă petrecut fixîndu‑le cu privirea pe femei mi se pare foarte mult”, a declarat Mark Ireland, purtătorul de cuvînt al Kodak Lens Vision Centres.

Sondajul, realizat pe un eşantion alcătuit din 3.000 de persoane, a evidenţiat că 19 la sută dintre bărbaţi se simt fericiţi atunci cînd observă că sînt priviţi de către reprezentantele sexului opus, spre deosebire de numai 9 la sută dintre femei care au acelaşi sentiment. În schimb, 16 la sută dintre femei au declarat că privirile insistente le fac să se simtă stingherite, iar pe 20 la sută chiar jenate. Mai mult de jumătate dintre persoanele participante la studiu au declarat că au fost prinse în timp ce se uitau la cineva, o treime dintre respondenţi au ajuns să se certe cu partenera sau partenerul, iar 10 la sută chiar s‑au despărţit din această cauză. De cealaltă parte, 35 la sută dintre persoanele chestionate au afirmat că au ajuns să aibă o relaţie cu cel sau cu cea la care anterior s‑au uitat insistent.

Principalele locuri în care bărbaţii se uită la femei sînt supermarket‑urile, barurile, cluburile de noapte, locul de muncă, magazinele.

Principalele locuri în care femeile se uită la bărbaţi sînt barurile, magazinele, mijloacele de transport în comun, supermarket‑urile, locurile de muncă.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *