MUZICA

Brahms, Chopin, Ravel, Schumann pe scena Ateneului

Iubitorii pianului vor avea prilejul sa asculte capodopere ale literaturii acestui instrument in selecta interpretare a lui Iosif Ion Prunner..

I. Prunner este un muzician de mare sensibilitate,care imbina permanent tuseul delicat cu forta expresiva si capacitatea de a da sonoritatilor culoare si stralucire.Artist complex,ce descopera permanent sensurile profunde ale muzicii, Prunner are avantajul unei muzicalitati innascute care-i permite sa abordeze un repertoriu vast ca pianist concertist si,in acelasi timp sa fie un dirijor de cor sau de simfonic remarcabil.
II. Lucrarile alese de I.Prunner pentru acest recital arata interesul acestuia pentru capodopere ale creatiei pianistice,in care eleganta sunetului in momentele lirice se imbina cu pasajele de virtuozitate,ce ii pot pune in evidenta artistului calitatile interpretative.

Istoria Filarmonicii ‘George Enescu’ este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *