RETETE CULINARE

Boeuf Stroganoff

Ingrediente: 600 g file de vita, 100 g ceapa, 250 g ciuperci Champignon, 2 lingurite zeama de lamaie, 2 castraveti murati, 50 g unt, sare, piper negru, 200 g smantana proaspata, 1 lingura mustar iute.

stroganoff

Preparare:
Carnea se taie in fasii inguste. Ceapa se taie in inele subtiri.
Ciupercile se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Castravetii se curg si se taie fasii.
Untul se pune intr-o tigaie la incins si se prajeste carnea, pe portii, aproximativ 5 min. Se scoate carnea si se condimenteaza cu sare si piper.
Se prajeste ceapa in untul ramsa in tigaie. Se adauga ciupercile si se continuua calirea timp de 5 min. Smantana se amesteca cu mustarul si compozitia se toarna in tigaie. Se adauga castravetii si carnea. Se reincalzeste totul si se condimenteaza inca o data cu sare si piper.