RETETE CULINARE

Biscuiti cu ciocolata si fistic

Biscuiti cu ciocolata si fisticIngrediente:

6 linguri unt la temperatura camerei+ o cantitate pentru uns tavile
2 cani faina + o cantitate pentru pudrat tavile
1/2 cana pudra de cacao
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 cana zahar
2 oua mari
1 cana boabe de fistic
1/2 cana ciocolata bucatele
ciocolata alba topita, pentru ornat

Se incalzeste cuptorul la 350C. Se unge o tava de copt cu unt si se presara cu faina. Se combina faina, pudra de cacao, praful de copt si sarea. Se amesteca bine. Cu un mixer se bate untul cu zahar pana ce devine spumos.

Se adauga ouale, se bat bine si se amesteca. Se adauga mixtura de faina si se amesteca pana se formeaza un aluat tare. Se incorporeaza in aluat fisticul si ciocolata. Se transfera aluatul in tava si se preseaza cu mainile ca sa formeze o foaie dreptunghiulara de cca. 30 x 10 cm.

Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca 5 minute, timp in care se coboara temperatura cuptorului la 300C.

Se taie bucata de aluat in biscuiti, pe diagonala, folosind un cutit cu lama zimtuita. Feliile taiate (biscuitii) trebuie sa aiba grosimea de 2-3 cm. Daca se taie prea subtiri se pot usca si intari. Atentie la taiat, sa nu se sfarama biscuitii.

Se aranjeaza biscuitii pa tava de copt si se dau la cuptor pana cand sunt crocanti, dar inca moi in centru (cca. 8 minute). Aceste este secretul pentru a nu obtine biscuiti atat de tari incat trebuie sa fie inmuiatri in lapte ca sa poate fi mancati.

Odata ce sunt copti, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Se orneaza cu putina ciocolata alba.

Marin Maria

www.stilfeminin.ro

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *