Evenimente

Bezeaua Baymax la Cinema City

Cinema City „a lansat”, ieri, cu sprijinul Auchan, cea mai mare bezea din România, în forma lui Baymax, robotul-bezea din cea mai noua animație Disney – „Cei șase super eroi”. La eveniment au luat parte peste 250 de elevi de la școlile și colegiile din Capitală, iar 70 dintre ei au participat inițial la cel mai popular joc al bezelei- Provocarea Bezelei (Marshmallow Challenge).

Cinematograful se pregătește astfel de lansarea primei animații IMAX 3D dublate în limba română- Big Hero 6- care intră oficial în programul Cinema City din 23 ianuarie. După concurs, participanții au devorat bezeaua uriașă, cu o înălțime de 2,30 de metri, și au fost răsplătiți apoi cu vizionarea lui Baymax în format IMAX 3D, în cadrul unei avanpremiere speciale.

Datorită tehnologiei IMAX și a efectelor speciale 3D, copiii au avut impresia că se află în mijlocul acțiunii și l-au „simțit” pe Baymax în sala de cinema aproape în același mod în care l-au văzut tras în bezeaua delicioasă, în holul cinematografului.

Evenimentul a fost deschis la ora 13:30, pe pasarela din fața cinematografului din AFI PALACE Cotroceni, când s-a dat startul concursului „Marshmallow Challenge”. Timp de 18 minute, 14 echipe formate din 5 elevi și un profesor au avut de construit cea mai înaltă structură din 20 de bețișoare de spaghetti, în vârful căreia au așezat o bezea. Jocul este foarte popular în Occident și este un exercițiu de dexteritate și răbdare, iubit atât de avocați, arhitecți etc. și copii, deopotrivă. Câștigătoare a fost declarată echipa de la Colegiul Romano – Catolic „Sfântul Iosif” din Capitală, care a construit cea mai înaltă, dar și cea mai frumoasă structură cu bezea.

Răbdarea copiilor a fost răsplătită din plin: după concurs, elevii au putut să se înfrupte direct din bezeaua Baymax, iar ulterior au vizionat în avanpremieră, cea mai așteptată animație Disney – „Cei șase super eroi”, în sala T IMAX. Filmul este prima animație IMAX 3D dublată în limba română și primul desen animat care ajunge la T IMAX după o pauză de 3 ani fără filme de gen în acest format.

Baymax, simpaticul robot din „Cei șase super eroi” se vede și „se simte” pe cel mai mare ecran curbat din țară (T IMAX) la aceeași dimensiune ca bezeaua Baymax, care a tronat ieri în holul cinematografului. Nu doar mărimea ecranului impresionează în sala T IMAX, cât și sistemul de sunet, care se aude „până în oase”, și design-ul special, datorită căruia spectatorii pot avea o vizibilitate la fel de bună îndiferent de locul ocupat în sală.
Big Hero 6 a fost denumită de reprezentanții Festivalului de Film de la Tokyo „cea mai extravagantă animație Disney din punct de vedere vizual”, un motiv în plus pentru a fi vizionată în format IMAX, unde luminozitatea imaginilor este cu 60% mai mare decât într-o sală obținuită, iar contrastul- cu 40% mai puternic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *