Concerte

BestFest 2011

BestFest 2011, an de schimbare. Dupa trei ani de recorduri pentru piata romaneasca de live entertainment, ani ce insumeaza peste 150.000 de spectatori si mai mult de 100 de artisti din toate colturile lumii prezenti pe scena festivalului, BestFest revine in 2011 cu cea de a patra editie, sub un nou concept si cu o noua directie, propunand publicului mult mai mult decat muzica: trei zile de experienta si libertate totala! BestFest 2011 va avea loc in perioada 1-3 iulie in BestFest PARK, amenajat pe o suprafata verde de pe malul lacului Pasarea, comuna Tunari.

BestFest 2011

Aflat la doar 10 minute de Piata Presei Libere, in zona Pipera-Tunari – aproape de baza noului pod peste soseaua de centura a Bucurestiului, BestFest PARK va gazdui unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului. Pana la acest moment, in cadrul BestFest 2011 si-au anuntat deja prezenta nume precum Skunk Anansie si Flogging Molly pe 1 iulie, Mika, Lamb si Asian Dub Foundation pe 2 iulie, Pendulum, House of Pain si Hadouken! pe 3 iulie, lista urmand a se completa cu noi nume internationale, precum si numeroase trupe autohtone. Totusi, pentru editia de anul acesta, BestFest isi propune sa ofere fanilor sai mai mult decat pana acum, mai mult decat muzica: „Mutarea la iarba verde este doar un aspect din noul concept al festivalului. BestFest se reinventeaza si se transforma intr-un ‚summer camp’, intreaga suprafata urmand a fi impartita in zone cu tematica diferita ce vor oferi publicului 72 de ore de experienta si distractie neintrerupte!” a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic.

Pentru cei care doresc sa traiasca experienta unui festival „ca afara”, BestFest Summer Camp 2011 este alegerea perfecta pentru vara aceasta:

– Primul element de noutate al acestei editii o constituie existenta unei zone de Camping, dotata cu toate facilitatile necesare unei „sederi” de trei zile: securitate, unitati sanitare, bacanie, precum si o parcare gratuita.
– BestFest Sports Area va fi zona de festival destinata jocurilor in aer liber, unde publicul va avea la dispozitie terenuri de sport (fotbal, volei sau baschet), si unde in prima parte a zilelor de festival – in special pentru matinalii din camping – vor fi programate antrenamente de fitness sau yoga cu instructori specializati.
– Zona BestFest Playground va fi construita in interiorul spatiului de festival sub forma unui parc de distractii: de la bumping cars si carusel, la spectacole de magie, jocuri diverse, face painting, tatuaje sau graffiti.
– Pe malul lacului, putin mai departe de agitatia concertelor, va fi amenajat un spatiu de relaxare, Lake Lounge Area, unde cei care vor sa astepte linistiti lasarea serii o pot face intr-un hamac, rasfoind o carte, savurand un ceai sau fumand o narghilea, ori vizionand un film sau o piesa de teatru.
– Pentru pasionatii de fotografie, pictura sau arta contemporana, vor exista expozitii in zona Arts & Crafts, si tot aici cei mai indemanatici din public isi vor putea incerca talentul sau vor putea invata misterele olaritului, sculpturii, picturii sau artei origami.
– Nu in ultimul rand, in BestFest Bazzar se vor regasi standuri cu articole pentru camping, hamace, accesorii hand made, vintage sau urban wear, CD-uri sau vinyl-uri cu muzica.

Mutarea festivalului de pe betoanele din centrul Capitalei intr-o zona verde, departe de agitatia orasului si in acelasi timp suficient de aproape pentru cei care vin fara cort, pentru o zi sau doua, nu ar fi fost posibila fara sprijinul si implicarea Primariei Comunei Tunari si a Consiliului Local.

“Ne bucuram ca organizatorii BestFest – festival cu o asemenea notorietate nationala si internationala – au ales comuna Tunari pentru desfasurarea editiei din 2011. Dorim sa nu ne oprim cu colaborarea doar la aceasta editie, ci sa continuam si in anii urmatori, deoarece urmarim sa transformam comuna noastra intr-un punct de atractie pe harta marilor festivaluri europene. Suntem convinsi ca acest parteneriat va avea un impact major la dezvoltarea economica si culturala a comunei si va atrage numerosi turisti romani si straini, contribuind astfel si la dezvoltarea turismului in zona” a declarat Grigore Cote, primarul Comunei Tunari.

In organizarea celei de-a patra editii, BestFest continua relatia de parteneriat cu Ciuc Premium si Coca-Cola, companii care s-au implicat activ in BestFest inca de la prima editie a festivalului, in 2007. Scena principala a festivalului, Ciuc Premium Stage, si scena secundara, Coca-Cola Stage vor functiona pana tarziu in noapte, iar dupa show-ul headlinerilor de pe cele doua scene party-urile vor continua in Dance Arena si la terasele din zona de festival.

„Ciuc Premium continua si anul acesta parteneriatul de lunga durata cu festivalul BestFest, pe care il sustine in calitate de co-sponsor principal. In 2011, berea Ciuc Premium continua traditia de anul trecut de a se asocia cu unele dintre cele mai importante evenimente cu muzica live de calitate, festivalul BestFest fiind unul dintre ele. Schimbarea pe care BestFest o aduce anul acesta este menita sa le ofere participantilor o experienta completa in jurul unui festival de muzica live, iar berea Ciuc Premium face parte din experienta BestFest, intrucat a asculta muzica live de calitate este un motiv foarte bun pentru a bea o bere unica – o bere dintr-o mie, Ciuc Premium”, declara Gabriela Galatanu, Group Brand Manager Ciuc Premium, co-sponsor principal.

„De-a lungul a 125 de ani de istorie, Coca-Cola si-a format o experienta bogata in a-si aduce consumatorii mai aproape de muzica si de artistii pe care-i indragesc, folosind cele mai relevante si fascinante metode. Valorile brandului Coca-Cola vorbesc despre optimism, energie, pofta de viata. Ca in fiecare an, vrem sa fim prezenti in viata tinerilor, creand momente speciale, de relaxare alaturi de cei dragi. BestFest continua seria experientelor muzicale pe care Coca-Cola le-a initiat pentru tineri in 2011. Suntem increzatori ca prin parteneriatul cu BestFest, initiat inca de la prima editie a acestui proiect, Coca-Cola va crea o legatura mult mai puternica intre tineri, muzica si artistii preferati”, declara Nicoleta Eftimiu, Senior Marketing Activation Manager Coca-Cola Romania & Moldova.

Alaturi de schimbarile de concept, BestFest propune si o schimbare de atitudine, incepand din acest an festivalul urmand a dezvolta o platforma de responsabilitate eco, „BestFest Goes Green”. Astfel de initiative au fost implementate cu succes de festivaluri cu traditie precum Glastonbury, Oya, Leeds, Lowlands sau Roskilde, BestFest fiind unul dintre putinele festivaluri din Europa Centrala si de Est care propune o platforma unitara in acest sens. Proiectul va implica atat publicul, cat si echipa de organizare, alaturi de furnizori, parteneri si autoritati locale, si va lua in considerare aspecte legate de consumul energetic, factorii de emisie, resursele implicate, colectarea selectiva si reciclarea sau modalitatile de transport, pentru reducerea impactului asupra mediului si a amprentei de CO2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *