LifeStyle

Bere Kaltenberg, facuta la Azuga

Compania Bere Azuga a semnat la inceputul acestei saptamani un contract de franciza exclusiva pentru Romania cu producatorul german Konig Ludwig International. Contractul prevede productia marcilor de bere Kaltenberg Pils si Kaltenberg Royal Lager, pentru o perioada de zece ani. Cele doua marci vor fi lansate pe piata in mai 2009. Pentru productia acestor marci, compania anunta o investitie de 2 milioane euro. Aceasta se va adauga la cele 20 milioane euro anuntate deja pentru cresterea capacitatii de productie a Berii Azuga si a apei plate.

Personalul implicat in productie va fi scolarizat in Germania, iar intreg procesul de productie va fi monitorizat de specialistii Konig Ludwig International. Materia prima va fi importata din Germania.

“Bere Azuga intra prin marca Kaltenberg pe segmentul super premium al pietei berii, oferind o bere care respecta intocmai legea puritatii, folosind numai ingrediente naturale (apa, hamei, malt). Intentionam in cinci ani sa avem o productie de peste 100.000 hectolitri”, spune Valerii Moraru actionar majoritar Bere Azuga SA.

Actionar unic al companiei Konig International este Printul Luitpold, urmasul ultimului rege al Bavariei. Familia printului se numara printre cei mai importanti producatori de bere europeni, deschizand prima fabrica la Munchen in secolul al XII-lea. Numele familiei este legat si de Legea Puritatii Berii, aparuta in 1516, care stipuleaza ca berea trebuie sa fie produsa numai din cele trei componente naturale – apa, malt, hamei. Familia printului a initiat in 1810 celebrul festival de bere Oktoberfest. Compania detine francize in mai multe tari din Europa, Asia si America de Nord.

Bere Azuga SA este unul dintre cei mai importanti producatori independenti de bere. Actionarul majoritar este Valerii Moraru, care controleaza 62,36% actiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *