MUZICA

Battle of Songs 2008 – un concurs online cu audienta tv

Anul trecut Zoli Toth initia primul concurs de compozitie privat din Romania: Battle Of Songs. Star Management isi asuma rolul de organizator, promitand premii de peste 10.000 de euro. La inscriere, situatia era oarecum paradoxala: compozitorii straini erau egali numeric cu cei autohtoni. Era un semn ca piata romaneasca de showbiz nu e inca pregatita pentru o initiatitva atat de curajoasa, ca creatorii romani nu au incredere in concursurile de gen, si asa putine la numar.

Dupa decernarea Marelui Premiu de 10.000 de euro si a premiilor speciale oferite de SoundCreation.ro, dupa fructificarea unor piese din concurs, increderea si interesul fata de acest Battle of Songs au crescut.
Zoli Toth declara cu optimism (dupa parerea unora) ca isi propune ca in urmatorii 3 ani sa duca aceasta competitie pe tv. Parea optimist pentru ca nu se putea crede ca un concurs de compozitie desfasurat online poate suscita intersul publicului larg.

La editia a doua (aflata in desfasurare), Battle of Songs a ajuns deja pe tv. Pionieri, ca de obicei, Razvan si Dani (Antena 1, “Neata cu Razvan si Dani), impreuna cu echipa lor, au invitat toti finalistii sa isi prezinte creatiile in direct in indragitul matinal. A urmat “Am ceva de spus”, emisiunea Cristinei Cioran de pe Antena 2, care a invitat o parte din compozitorii din finala in studio. Surpriza neincrezatorilor, a realizatorilor tv si chiar a echipei Star Management a fost ca “battelistii” au avut audiente foarte bune si feedback excelent din partea publicului. S-au primit foarte multe mesaje – semn ca in Romania sunt inca multi compozitori nedescoperiti (poate prin editiile viitoare Battle of Songs ii vom cunoaste), dar si ca publicul e dornic de altceva. Premisa de la care pornea Zoli se confirma: “In Romania sunt vreo 10 compozitori in trend, care compun pentru sute de artisti. De ce sa ne mai miram ca ni se pare ca auzim la radio aceeasi muzica la nesfarsit?!”

Ieri, traficul www.battleofsongs.com a fost record. Aceasta si datorita faptului ca Alin Nica a interpretat “Fernando”, compozitia lui George Hora, la “Neata cu Razvan si Dani”.

Marele Premiu, in valoare de 10.000 de euro, este oferit in acest an de Privacy. “Voteaza hiturile de maine!” – acesta este sloganul sub care invitam publicul sa asculte si sa voteze piesele finaliste la Battle of Songs pe site-ul dedicat. Voi sunteti cei care decideti cine primeste Premiul de Popularitate (1000 de euro) si premiile speciale de la SoundCreation.ro.
Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc vineri, 28 noiembrie, la Antena 1, intr-o editie speciala “Neata cu Razvan si Dani” dedicata Battle of Songs.

Multumim pentru sprijin: Kiss FM, Kiss TV, Zile si Nopti, Sunete, Popcorn, Trilulilu.ro, RememberMe.ro, , Rol.ro, Bestmusic.ro, ComunicateMedia.ro, Vedeta.ro, Monden.info, Beatfactor.ro, metalhead.ro, eok.ro, danfintescu.ro, ogaeRomania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *