Evenimente

Battery Dance Company din New York vine la Bucuresti

 

Printr-un program sponsorizat de Guvernul SUA, cunoscuta trupa de dans newyorkeza Battery Dance Company va veni la Bucuresti intre 14-24 martie, pentru a sustine o serie de ateliere de pregatire pentru tineri cu dizabilitati, copii si artisti.

 

Atelierele vor fi fructificate intr-un spectacol de dans modern care va avea loc joi, 21 martie, la Palatul Copiilor, incepand cu ora 18:30.

 

Battery Dance Company va organiza mai multe ateliere cu copii cu dizabilitati, tineri de etnie roma, liceeni, studenti si liber profesionisti.  Acestea sunt realizate cu ajutorul Asociatiei 4Culture, Centrului de Politici pentru Roma si Minoritati, Colegiului National Bilingv “George Cosbuc”, Grupului Scolar “Pamfil Seicaru” (Ciorogarla), Romani Criss, Special Olympics, Scolilor Generale nr. 136 si 148, Scolii Speciale nr. 3, trupelor de dans Arabesque, As, Dinamic, Ritm si al Working Art Space&Production (WASP).

 

Presa va avea acces la finalul atelierelor de mai jos, la urmatoarele ore:

 

Duminica, 17 martie

 

12:30 Liceul “George Cosbuc” (Str. Olari, nr. 29) (elevi ai liceului)

 

13:00  Studiourile de Dans ale fundatiei “4 Culture” (WASP) – fosta fabrica Flaro (St. Ion Minulescu 67-93, Corp E et. 2) (studenti si liber profesionisti, tineri romi din Ciorogarla si Ferentari)

 

13:30 Palatul Copiilor (Bd. Tineretului 8-10) (tineri cu dizabilitati, trupe de dans ale Palatului Copiilor)

 

Luni, 18 martie

 

12:30 Studiourile de Dans ale fundatiei “4 Culture” (WASP) – fosta fabrica Flaro (St. Ion Minulescu 67-93, Corp E et. 2) (studenti si liber profesionisti, tineri romi din Ciorogarla si Ferentari)

 

13:00 Palatul Copiilor (Bd. Tineretului 8-10) (tineri cu dizabilitati, trupe de dans ale Palatului Copiilor)

 

17:30 Liceul “George Cosbuc” (Str. Olari, nr. 29) (elevi ai liceului)

 

Toate aceste grupuri vor participa intr-un spectacol de dans modern care va avea loc joi, 21 martie, la Palatul Copiilor, intre 18:30 – 20:00.  Accesul publicului la spectacol este gratuit, in limita locurilor disponibile.  Presa poate participa la spectacol, dar nu exista locuri rezervate pentru presa in sala.

 

Battery Dance Company

 

Cu o istorie de 35 de ani, Battery Dance Company s-a remarcat prin calitatea unica, scopul si diversitatea programelor sale:

•              A creat si creeaza spectacole care au incantat publicul in peste 40 de tari din lumea intreaga

•              A organizat ateliere “Dancing to Connect” pe patru continente, transformand mii de tineri in dansatori si creatori de dans

•              A introdus educatia prin arte in scolile publice din orasul New York

•              A prezentat Downtown Dance Festival, festivalul maraton de dans din orasul New York

•              Impartaseste constant din experienta expertilor si artistilor sai prin intermediul primului “Cultural Diplomacy Toolkit” on-line realizat in acest domeniu

•              Furnizeaza spatii de repetitii cu cost scazut pentru sute de tineri artisti prin programul sau “Studio Share”

•              A intrat in parteneriat cu Lower Manhattan Arts League, care include 11 organizatii de arta, care fac schimb de idei, informatii si resurse pentru a asigura vitalitatea vietii culturale urbane.

 

“Dancing to Connect” (DTC) este un program educational inovator, care a primit numeroase premii si a fost creat la initiativa Battery Dance Company. DTC permite tinerilor sa isi dezvolte creativitatea si spiritul de echipa prin arta dansului modern. Tineri si adolescenti din toate categoriile sociale, cu sau fara dizabilitati, lucreaza impreuna cu artistii profesori ai Battery Dance, care sunt la randul lor dansatori de talie internationala, in cadrul acestui proiect bazat pe creatie si performanta. Elevii de liceu isi imbunatatesc respectul de sine, capacitatea de lucru in echipa, dar si toleranta fata de ceilalti. DTC a fost introdus pana acum in peste 20 de tari din lumea intreaga.

 

Mai multe informatii depre Battery Dance Company si membrii formatiei se pot gasi la:

www.batterydance.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *