LifeStyle, RETETE CULINARE

Bame

Ingrediente: 500 g bame tinere, 500 g rosii, 1 lingura otet sau o cana de bors, 1 ceapa, piper, 3-4 linguri ulei de masline, 1 lingurita faina, marar si patrunjel verde tocat, sare, jumatate de lamaie sau o cescuta vin alb.

Preparare:
Bamele curatate de codite se spala si se oparesc cu bors sau otet diluat cu apa sau apa sarata cu putin otet, timp de 15 min, apoi se scurg si se spala cu apa rece.
Rosiile curatate de coaja si tocate marunt se toarna peste uleiul incins, se adauga ceapa tocata marunt si o ceasca de apa. Dupa cateva clocote se adauga si bamele si se lasa la foc potrivit cam 30 min. La sfarsit se adauga sarea si faina.Cand e gata se adauga zeama de lamaie sau vinul.
Se serveste atat rece cat si calda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *