Concerte

Balcanic Twist – O petrecere patimasa ca viata

Muzica e peste tot. In lingura de lemn care loveste masa, in strigatele patimase de amor, in furie si in exclamatiile de bucurie. Si poate ca nimeni nu a inteles asta mai bine ca cei de la Shukar Collective. Cine i-a ascultat a simtit ca ritmurile lor spun de fapt o poveste de viata, mai sincera si mai puternica decat daca ar fost pusa in cuvinte. Shukar Collective si Dj Vasile va asteapta la Balcanic Twist sambata asta, la o petrecere care celebreaza viata asa cum e ea, brutala, patimasa, dar intotdeauna muzicala. Concertul continua seara de vineri, cand americanii de la A Hawk and a Hacksaw, care au cantat cu Beirut si Portishead si a caror muzica este influentata in mare parte de Romica Puceanu, vin sa petreaca si sa celebreze spiritul balcanic alaturi de noi. In deschiderea concertelor, pictorul Paul Hitter creaza personajele hipnotice in tablourile sale, intr-o expozitie care va completa printr-o explozie de culoare cele doua nopti balcanice de la Godot Cafe Teatru, pe Blanari 14.

Haideti la petrecere! O sa va cantam pana o sa iasa fum si foc din instrumente, au promis cei de la Shukar.

Sa ne rupem asadar pantofii dansand alaturi de ei si, daca mai avem energie iar in Balcani se gaseste intotdeauna energie pentru dans – sa intampinam dimineata pe ritmurile lui Dj Vasile.

In deschiderea concertului, Paul Hitter va asteapta sa va prindeti in hora cu personajele hipnotice din tablourile sale. Plecati urechea la povestile lor, abia atunci o sa aveti experienta unei adevarate nopti balcanice.

Shukar Collective este un grup romanesc binecunoscut, care combina muzica traditionala Romanes cu tehnicile moderne de sampling digital. Un mix eclectic de sunete de lingura, butoaie de lemn, acorduri de vioara, bas, acordeon, voci, samplere, scratches, turntables si bituri. Concertele lor sunt insotite de proiectii audiovizuale care fac ca fiecare eveniment sa fie unic.

DJ Vasile poate fi numit cu usurinta unul din artistii veterani care a pus bazele muzicii electronice in Romania. In anul 2000, DJ Vasile se implica intr-un proiect ce genereaza multe controverse, Shukar Collective. Din componenta acestei trupe mai fac parte si Dan Handrabur aka Dreamdoktor, Cri Stanciu aka Matze, Mitos Micleusanu aka Diafragma, Vlaicu Golcea, Marius Matesan si trei solisti vocali si percutionisti de origine rroma.

Evenimentul va incepe la ora 21. Biletele, in valoare de 30 de lei, in picioare si 50 de lei, la balcon, vor putea fi cumparate in cele doua seri Balkanik Twist, la intrarea Godot Cafe Teatru, pe Blanari 14 (in centrul vechi).

Balcanic Twist are loc in perioada 8-9 aprilie la Bucuresti si ii aduce impreuna pe artistii A Hack and a Hacksaw, Shukar Collective, Dj Vasile si pictorul Paul Hitter. Muzica si pictura, dans si bautura si o petrecere de doua zile, pe care o s-o tineti minte toata viata.
Evenimentul este organizat de OneDay si Godot Cafe Teatru, cu sprijinul Radio Guerrilla. Parteneri: Dilema Veche, Feeder, Decat o Revista, BestMusic, Neaparat.ro, Modernism.ro, Liternet.ro, Veioza Arte, Metropotam, iConcert si Kamikaze.

Godot Cafe-Teatru pastreaza fizionomia unui teatru clasic, fiind singurul cu aceasta structura din Bucuresti. Este un loc gandit cu suflet, cu scena, cu pian si in care la bar lucreaza studenti la actorie. Un spatiu in care pur si simplu te simti bine. In fiecare seara pe scena Godot se joaca piese de teatru, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiectii de film sau expozitii de fotografie. Deschis la sfarsitul anului trecut, Godot a adus de la inceput artisti care au sustinut spectacole cu sala plina. Dintre ei, Amaro Del (din Serbia, in cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Nightloosers – Hanno Hoefer, Marius Mihalache, Irina Sarbu, Teodora Enache, Suie Paparude, alaturi de piese de teatru ca Bullets over Lipscani, dupa texte de Woody Allen, Cu(cu)ienfrunte, un two man show cu Radu Iacoban si Tudor Istodor, dupa texte de Eric Bogosian, Gunoierul lui Mimi Branescu, No One, de Carmen Vioreanu, cu Razvan Fodor, Adrian Stefan, Paul Dunca si Alexandru Secareanu si spectacolele de improvizatie sau stand-up comedy ale deja clasicilor Micutu, Bobo, Catalin Neamtu, Tania Popa. Din 29 ianuarie, Godot inaugureaza si clubul Sub scena. Totul la Godot Cafe-Teatru se petrece in atmosfera calda a unei cafenele boeme cu iz interbelic, care deschide fiecare dintre diminetile de pe Blanari 14.

Mai multe detalii despre eveniment:
http://oneday.ro/blog/2011/03/28/balkan-twist-89-aprilie-godot/

Echipa Godot | 0751 224 222 | Rezervari: 0736 41 42 44| 021.316.16.82 |
godotcafeteatru@gmail.com

Homepage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *