Business

Aviva achiziţonează UBI Vita în Italia

Aviva plc. a ajuns la o înţelegere cu Banca UBI pentru a prelua 50% +1 din acţiunile UBI Assicurationi Vita SpA.

Aviva plc. a ajuns la o înţelegere cu Banca UBI pentru a prelua 50% +1 din acţiunile UBI Assicurationi Vita SpA, o companie de asigurări de viaţă din Italia, deţinută în totaliate de către UBI Banca. Costul preluării se ridică la 65 milioane de euro.

UBI Assigurazioni Vita oferă produse de asigurări de viaţă atât prin intermediul unui parteneriat de bancassurance cu Banca Popolare di Acona cât şi prin alte canale de distribuţie.

UBI Assigurazioni Vita va raporta prime brute subscrise în valoare de cel puţin 310 milioane euro (212 milioane lire sterline ), valabile la data de 31 decembrie 2007, precum şi rezerve tehnice brute de cel puţin 2.8 miliarde euro (2.1 miliarde lire sterline ).

Este de aşteptat ca tranzacţia să se încheie în prima jumătate a anului 2008, sub rezerva primirii tuturor autorizaţiilor conform legislaţiei aplicabile.

Despre Grupul Aviva

Aviva este cel mai vechi grup de asigurări din lume şi cel mai mare din Marea Britanie, cu o istorie datând din 1696. Astăzi, Aviva are 59.000 angajaţi şi 40 milioane de clienţi în 27 de ţări. Aviva este unul din liderii în servicii financiare din Europa şi cel de-al cincilea grup de asigurări la nivel global după prime brute subscrise raportate la data de 31 decembrie 2006.

Aviva activează în sectorul economiilor pe termen lung, administrare de fonduri şi asigurări generale, cu vânzări la nivel global în valoare de 41.5 miliarde lire sterline şi active în administrare în valoare de 364 miliarde lire sterline .

La adresa www.aviva.com/media puteţi găsi imagini, informaţii despre produse şi o arhivă a comunicatelor de presa.

UBI Banca (Unione di Banche Italiane S.c.p.a.) a fost înfiinţată la 1 aprilie 2007 în urma fuziunii dintre Banche Popolari Unite (BPU) şi Banca Lombarda e Pitemontese. UBI Banca este listată la Bursa din Milano cu o valoare de piaţă de 11.3 miliarde euro. Grupul are 1.923 de sucursale în toată Italia, active totale în valoare de aproximativ 119 miliarde Euro, 90 miliarde Euro în împrumuturi, 89 miliarde Euro în depozite ale clienţilor şi 56 miliarde Euro în active în administrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *