FILME

Avem Un Zoo! (We Bought A Zoo!)

Digital Zoo, unul din proiectele educaționale online ale UPC România, este partener oficial al filmului Avem Un Zoo! (We Bought A Zoo!) ce îi are în rolurile principale pe Matt Damon și Scarlett Johansson. Pelicula Avem Un Zoo! are la bază povestea reală a jurnalistului Benjamin Mee și oferă publicului din România o poveste extraordinară despre cum relația dintre oameni și animale ne poate reînvăța ce înseamnă iubirea și responsabilitatea.

 

Prin acest parteneriat, Digital Zoo continuă seria inițiativelor de educație non-formală în domeniul zoologiei. În 2011, comunitatea Digital Zoo s-a bucurat de extinderea familiei de animale VIP, care pot fi urmărite live, pe web: 5 lemurieni de la Zoo Baneasa sunt zilnic în fața camerelor Digital Zoo. Lemurienii s-au alăturat celorlalte animale VIP Digital Zoo – tigroaica Luna: primul pui de tigru născut la Zoo Băneasa, cuplul de lei Marc și Ella, pelicanul Gogu și cuplul de tamarini Julio și Isabela. Tot pe pe website-ul www.digitalzoo.kappa.ro au fost anuntați și noii locatari de la Zoo Băneasa, marmosetele Zok și Mok, pisica pescar, mara de Patagonia, dar și nou-născuții de la Zoo.

 

Toamna lui 2011 a coincis cu deschiderea porților școlii virtuale Digital Zoo. Primele lecții de zoologie online, bazate pe resurse multimedia (filme și fotografii) au fost lansate de Digital Zoo în septembrie. Pe parcursul a 12 lecții și teste online de zoologie precum și printr-un program de chat live cu profesoara de biologie a Digital Zoo, vizitatorii au descoperit informații detaliate despre universul animalelor.

 

În 2010, Digital Zoo a lansat programul de adopții virtuale prin care vizitatorii își pot alege animalul preferat și deveni părinții virtuali ai acestuia. Toți părinții virtuali Digital Zoo primesc automat pe e-mail o diplomă virtuală de părinte adoptiv, precum și informări periodice personalizate cu cele mai noi întâmplări, năzdrăvănii și curiozități din viața animalelor de la Zoo Băneasa.

 

Conținutul dezvoltat de Digital Zoo s-a extins în 2011 și în social media, proiectul fiind prezent pe Facebook (http://facebook.com/digital.zoo) dar și pe YouTube (http://www.youtube.com/user/DigitalZooBucuresti). Astfel, Digital Zoo susține conținutul informativ de calitate și o formulă de educație extinsă pe toate canalele pe care sunt prezenți copiii și tinerii de astăzi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *