AUTO, LifeStyle

Audi înregistrează o dublă victorie la Hockenheim

audiGraţie unei duble reuşită la Hockenheim, Audi a reuşit un debut fulminant în sezonul 2007 din DTM. 101.000 spectatori (de-a lungul întregului weekend) au asistat la o evoluţie impresionantă a maşinilor Audi A4 DTM, cele mai rapide pe durata celor trei zile de întreceri.

Suedezul Mattias Ekström a sărbătorit a zecea victorie a lui în DTM, obţinută la capătul unei evoluţii perfecte şi cu o strategie excelentă din partea Audi Sport Team Abt Sportsline. Martin Tomczyk (Germania) l-a deşăit pe rivalul de la Mercedes, Bruno Spengler, şi a ocupat locul al doilea graţie unei manevre magnifice în ultimul tur. Astfel, germanul a completat triumful reuşit de Audi.

Pentru Audi, acesta a fost primul succes reuşit pe actuala pistă a Grand Prix-ului Germaniei şi primul succes la Hockenheim în exact cinci ani. Dubla se putea transforma într-un podium integral pentru maşinile Audi A4 DTM, dar Bruno Spengler l-a acroşat pe Timo Scheider după o eroare de pilotaj. Nou-venitul la Audi Sport Team Abt Sportsline a fost retrogradat pe locul al nouălea după acest incident, care nu a fost vina lui, fiind văduvit de punctele pe care le merita după cursa perfectă pe care o făcuse până la acel moment. Ulterior, Spengler a primit o penalizare de 50 secunde pentru manevra respectivă.

Etapa de la Hockenheim a fost umbrită de accidentul petrecut în primul tur, care i-a implicat pe trei din piloÅ£ii Audi: Tom Kristensen (Danemarca), Alexandre Prémat (FranÅ£a) ÅŸi Adam Carroll (Marea Britanie). După un uÅŸor contact cu o altă maÅŸină, Kristensen a efectuat o piruetă la intrarea în “Parabolica”, după care a fost percutat de mai multe maÅŸini care rulau în urma lui. ÃŽn timp ce Carroll nu a avut nici un fel de urmări corporale, Kristensen ÅŸi Prémat au necesitat îngrijiri medicale la locul accidentului. Ambii piloÅ£i au fost duÅŸi la centrul medical al circuitului, după care au fost transportaÅ£i la psital pentru verificări amănunÅ£ite.

Recordman al victoriilor la Le Mans, Tom Kristensen a fost găsit cu câteva julituri, în timp ce Alexandre Prémat a suferit u ruptură a unei vertebre lombare, ceea ce – conform doctorilor – nu va avea efect pe termen lung. Fără îndoială, francezul nu va putea concura în următoarele săptămâni.

Ambii piloţi Audi au fost fericiţi că accidentul nu a avut consecinţe mai serioase graţie standardelor de securitate îndeplinite de Audi A4 DTM. Celula de siguranţă a ambelor maşini a rămas intactă. Impactul frontal suferit de Alexandre Prémat a fost înregistrat la o viteză de 158 km/h.

Spre deosebire de Carroll şi Prémat, Lucas Luhr şi Mike Rockenfeller au avut parte de mai mult noroc la debutul lor în DTM şi şi-au plasat maşinile Audi A4 DTM pe locurile al 11-lea, respectiv al 12-lea după dueluri palpitante cu campionul en titre, Bernd Schneider, şi cu dublul laureat din Formula 1, Mika Hakkinen. Vanina Ickx a încheiat prima etapă din DTM ca cea mai bine clasată femeie, pe poziţia a 15-a. Pentru Christian Abt, cursa s-a încheiat prematur după un acroşaj uşor cu Bernd Schneider, în turul cinci.

Rezultatele de la Hockenheim

1. Mattias Ekström (Red Bull Audi A4 DTM) 27 tururi/ 1h10m16,441s

2. Martin Tomczyk (Red Bull Audi A4 DTM) +3,826s

3. Daniel La Rosa (Mercedes) +7.,057s

4. Alexandros Margaritis (Mercedes) +8,451s

5. Paul Di Resta (Mercedes) +9,036s

6. Jamie Green (Mercedes) +10,913s

7. Bernd Schneider (Mercedes) +13,743s

8. Gary Paffett (Mercedes) +14,460s

9. Timo Scheider (GW:plus/Top Service Audi A4 DTM) +16,859s

10. Mika Hakkinen (Mercedes) +17,271s

11. Lucas Luhr (Philips Audi A4 DTM) +33,245s

12. Mike Rockenfeller (S line Audi A4 DTM) +33,801s

13. Mathias Lauda (Mercedes) +36,139s

14. Bruno Spengler (Mercedes) +56,850s

    15. Vanina Ickx (Audi A4 DTM) +1m05,012s


    Abandonuri:
    Christian Abt (Playboy Audi A4 DTM) +22 turui (coliziune)

Tom Kristensen (Siemens Audi A4 DTM) +27 tururi (accident)

Susie Stoddart (Mercedes) +27 tururi

Alexandre Prémat (Audi Bank Audi A4 DTM) +27 tururi (accident)

Adam Carroll (Audi A4 DTM) +27 tururi (accident)

Sursa: Porsche Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *