AUTO, LifeStyle

Audi Cross Coupé quattro a fost lansat la Shanghai

Audi Cross Coupe quatroLa Salonul Auto de la Shanghai (20-28 aprilie 2007), Audi a prezintat un concept care defineÅŸte noul segment din domeniul modelelor crossover. Audi Cross Coupé quattro combină designul ÅŸi dinamismul unei maÅŸini sport compactă premium cu spaÅ£iul ÅŸi versatilitatea unui model SUV cu patru locuri. SoluÅ£iile tehnice inovatoare arată noile căi prin care se poate atinge eficienÅ£a, plăcerea condusului ÅŸi confortul într-o manieră specifică pentru Audi. Audi Cross Coupé quattro: un automobil al cărui impact vizual dezvăluie de ceea ce este capabil ÅŸi al cărei inginerie îndeplineÅŸte orice standard – pe orice drum, în orice condiÅ£ii.

Silueta este specifică mărcii Audi. Designul conceptului, vopsit în nuanţa Liquid Silver, evoca modelele sportive produse de constructorul din Ingolstadt de-a lungul istoriei. Proporţiile şi jantele de 20 ţoli evidenţiază potenţialul offroad avut de Cross Coupé quattro. Un element nou este acoperişul rabatabil, care, atunci când este deschis, oferă un nivel ridicat de spaţiu. Plafonul se deschide şi se închide electric.Audi Cross Coupe quatro

Motorul TDI, cu patru cilindri şi amplasat transversal, are injecţie common-rail şi piezoinjectoare care sunt o dezvoltare complet nouă. Cu o putere ce ajunge la 204 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm, maşina dispune de performanţe sportive şi de un incredibil nivel de eficienţă. În medie, ultramodenrul motor 2.0 TDI are nevoie de numai 5,9 litri de motorină la 100 km. Filtrul de particule diesel şi sistemul Bluetec reduc fumul şi emisiile de oxid de azot. Chiar şi astăzi, Audi Cross Coupé quattro îndeplineşte standardele viitoare privind noxele.

PotenÅ£ialul offroad al viitorului Audi este garantat ÅŸi de sistemul de tracÅ£iune integrală permanentă quattro. DiferenÅ£ialul Haldex are rolul de a distribui corect tracÅ£iunea în funcÅ£ie de fiecare situaÅ£ie în parte. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj Audi S-tronic – eminamente sportivă – execută schimbarea rapoartelor în interval de milisecunde.

Transmisia – dispune de suspensie McPherson la puntea faţă ÅŸi suspensie multibraÅ£ la puntea spate – este perfectă pentru o manevrabilitate sportivă ÅŸi agilă, care păstrează un nivel ridicat de stabilitate ÅŸi care face mai distractivă abordarea virajelor. Ca un plus de calitate, impresionează confortul pe orice tip de suprafaţă – on-road sau off-road -, standarde care pot fi întâlnite la un vehicul din clasa superioară. Discurile de frână ceramice conferă o decelerare excelentă, cursivă. Jantele de 20 Å£oli oferă o gardă onorabilă pentru Cross Coupé quattro.

Numeroase sisteme electronice vin în sprijinul celui aflat la volan. Programul Audi face posibilă preselectarea a trei configuraţii individuale pentru motor, cutia de viteze, servodirecţie şi amortizoarele reglabile. Rezultatul: o maşină care poate fi savurată în trei moduri complet diferite.

Pe lângă modul Dynamic – standard – ÅŸi cel Sport, Audi Cross Coupé dispune ÅŸi de programul de condus Efficiency. ÃŽn acest caz, gestiunea motorului ÅŸi punctele de schimbare a treptelor sunt modificate pentru a susÅ£ine un stil de condus economic. ÃŽn plus, sistemul dezactivează componentele care sunt consumatoare de energie, cum ar fi compresorul pentru aerul condiÅ£ionat.

O altă inovatie este panoul de control MMI (interfaţă multimedia), care este operat prin intermediul unui touch pad. Monitorul sistemului oferă, în premieră, tehnologie dual-view. Sistemul poate produce imagini diferite pentru cel aflat la volan şi pentru pasagerul din dreapta. Imaginile sunt vizibile numai când sunt privite dintr-un anumit unghi. Aceasta permite ca cel aflat la volan să vadă datele transmise de computerul de bord, în timp ce pasagerul poate privi programul TV, în timp ce ascultă sunetul prin intermediul căştilor.

Sistemul de sonorizare, cu tweetere extinse, stabileÅŸte un nou standard privind infotainment în acest segment. Lumina ambientală – creată de numeroasele surse de lumină – oferă o ambianţă deosebită în interior, chiar ÅŸi pe timp de noapte.

Sursa: Porsche Romania / Scorpion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *