AUTO

Audi A4 3.0 TDI, un model quattro diesel ecologic


Motorul diesel ecologic 3.0 TDI a fost lansat odata cu modelul SUV de mari dimensiuni Q7. Acum, tehnologia diesel cea mai ecologica la nivel mondial va fi disponibila si pe cel mai bine vandut model A4. Pachetul de tehnologii cuprinde o multitudine de solutii inovatoare pentru motoare, inclusiv tratarea suplimentara a gazelor de esapament. In cazul motorului, inalta eficienta si emisiile reduse de gaze ale proceselor de combustie sunt asigurate de un nou sistem de injectie common-rail (care genereaza o presiune de pana la 2.000 de bari), de senzorii de presiune inovatori din camera de combustie, si, in mod special, de sistemul de recirculare a gazelor de esapament de inalta performanta. Noul convertizor catalitic DeNOx, integrat la extremitatea sistemului de evacuare, reduce continutul rezidual de oxizi de azot. Imediat in amonte de acesta, o pompa injecteaza un aditiv numit AdBlue in fluxul fierbinte de gaze de esapament; solutia apoasa ce se descompune formand amoniac, care la randul sau descompune oxizii de azot in azot gazos si apa.

Modelul diesel quattro ecologic Audi A4 3.0 TDI respecta deja reglementarile privind limitele de emisii impuse de standardul Uniunii Europene Euro 6, care va intra in vigoare in anul 2014. Modelul este de asemenea foarte eficient din punct de vedere al consumului de carburant, avand un consum mediu de numai 6,7 litri per 100 km (Avant: 6,8 litri). In plus, acest motor TDI este unul cu adevarat puternic, avand nevoie de numai 6,2 secunde (Avant: 6,3 secunde) pentru a accelera de la zero la 100 km/h. Viteza maxima este limitata de un regulator electronic la 250 km/h).

Fiind dotat cu un sistem de tractiune integrala permanenta quattro tiptronic, cu sase trepte de viteza, acest automobil garanteaza un nivel inalt de confort si o putere de tractiune superioara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *