LifeStyle

Atlasului Digital al Romaniei

 HEBA DISTRIBUTION, reprezentantul în România al Garmin, anunţă disponibilitatea celei de-a treia ediţii a Atlasului Digital al României, RO.A.D 2006, singura hartă topo şi rutabilă din lume, un produs realizat în cadrul iniţiativei Proiectul România Digitală.

“Pe langă ruta propriu zisă pe care orice sistem GPS de navigaţie o furnizează, Atlasului Digital al României prezintă şi profilul de altitudini sau elevaţii”, declară Bogdan Condurăţeanu, director al Proiectului România Digitală. “Nu este acelaşi lucru dacă traversezi o câmpie sau un munte.”

Harta topo conţine detalii de teren cum ar fi curbe de nivel, hidrografie, căi ferate şi acoperirea cu vegetaţie.

Faţă de ediţiile anterioare, RO.A.D 2006 aduce în plus, pe lângă diverse adăugări, corecturi şi actualizări, peste 3000 de puncte de interes, un model digital de elevaţii integrat în hartă şi 154 de oraşe la nivel de număr de stradă.

În premieră apar 3 oraşe la nivel de nume de stradă care nu mai apar în vreo altă hartă de navigaţie şi anume: Titu, Crasna şi Urziceni (Suncart). Dintre oraşele deja existente în Atlas, următoarele, pe lângă faptul că au ajuns la număr de stradă, au capătat şi detalii în plus cum ar fi blocurile si clădirile importante, ca suprafaţă şi punct şi multe alte îmbunătăţiri: Oradea, Arad, Timişoara, Satu Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Turda, Huedin,(Micromapper) Iaşi (Datainvest). Ploieşti a fost corectat iar detalierea a ajuns la nivel de nume de stradă cu blocurile figurate doar ca punct.

Prezente pe hartă mai sunt, deşi fără număr de strada în această ediţie, şi Bucureşti, Suceava, Braşov, Câmpulung Moldovenesc, Voluntari, Popeşti Leordeni, Roşu, Chitila, Mogoşoaia la care nivelul de detaliu s-a îmbunătăţit considerabil, încorporând detalii despre parcuri, incinte, clădiri, blocuri şi multe altele.

Planurile de viitor imediat ale Proiectului România Digitală includ oraşele de mai sus, la care detalierea va ajunge la nivel de număr stradă în circa o lună şi jumătate. Zonele Corbeanca, Otopeni şi nordul nou dezvoltat al Bucureştiului (Pipera, Iancu Nicolae) vor fi finalizate spre sfârşitul acestui an.

Preţul hărţii este în continuare de 713 RON (inclusive TVA). Harta poate fi încărcată pe PC-uri, PDA-uri şi/sau echipamente Garmin dedicate, conectate la acestea. Harta ocupă circa 139 MB. Actualizările la versiunile intermediare ale ediţiei a doua a Atlasului vor putea fi realizate, ca şi până acum, descărcând datele de pe www.romaniadigitala.ro, secţiunea download.

Site-ul proiectului s-a îmbunătăţit cu secţiunile în limba engleză şi germană iar în curând vor fi disponibile şi secţiunile în limba franceză şi spaniolă. Manualul de instalare s-a îmbogăţit cu 6 traduceri, în limbile engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă şi maghiară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *