LifeStyle

Atentat terorist la Paris. Caricaturiștii Charlie Hebdo au fost uciși de mascați + video

Teroriști islamiști cu cagule negre și arme semi-automate au intrat azi în biroul unei reviste de satiră franceze, Charlie Hebdo, omorând patru caricaturiști și alte opt persoane, înainte de a fugi pe străzile din Paris.

 

Charlie Hebdo este publicația care a stârnit un scandal imens publicând caricaturi cu figura profetului Mahomed și ale lui Allah. Ei au fost în mod constant amenințați cu moartea și cu atentate teroriste, au fost atacați cu cocteiluri Molotov, iar un polițist era prezent mereu alături de editorii revistei. A murit și el.

Deși nu a fost imediat clar cine a fost în spatele atacului dimineața târziu, oficialii francezi sunt convinși că este un act de terorism. Atacatorii sunt încă în libertate. Cum se vede în filmele postate pe Youtube, atacatorii au strigat Allah Akbar și că Profetul a fost răzbunat.


“Trebuie să găsim autorii acestui act terorist”, a declarat președintele francez Francois Hollande. “Ei trebuie să fie arestați și aduș în fața judecătorilor și condamnaț cât mai repede posibil. Franța este sub șoc astăzi”

Conform CNN:

• Editorul Charlie Hebdo Stephane Charbonnier, cunoscut sub numele de “Charb,” este printre cei morți în atac. Cel puțin alți trei caricaturiști bine-cunoscuți – Cabu, Wolinski și Tignous – au fost de asemenea uciși.

• Poliția confiscat un Citroen negru în nord-estul Paris similar cu cel utilizat de atacatori pentru evadare.

• Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a spus că toate mijloacele sunt folosite pentru a “asigura cât mai repede posibil, identificarea atacatorilor și  arestarea lor, astfel încât să poată fi pedepsiți cu severitate.

• În plus față de cele 12 morți, opt persoane au fost rănite, dintre care patru în stare critică, a spus Cazeneuve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *