LifeStyle

Atelier de Martisor, duminica, 18 februarie, la Muzeul National de Geologie

Muzeul Naţional de Geologie organizează duminică, 18 februarie, în intervalele orare 10.00 – 11.00, 11.30 – 12.30 şi 13.00 – 14.00, Atelierul de Mărţişor – Exerciţiu de creativitate. Programul se desfăşoară înaintea sărbătorii de Mărţişor sub forma unor ateliere în cadrul cărora copiii vor învăţa într-o manieră plăcută şi distractivă că geologia şi cunoaşterea unor informaţii elementare din acest domeniu pot fi folosite, în mod creativ, în viaţa de zi cu zi.
Atelierele sunt concepute pe două grupe de vârstă, participanţii fiind învăţaţi cum să confecţioneze mărţişoare din diferite materiale astfel încât să aibă ca rezultat un produs artistic care să conţină elemente din domeniul geologiei.
ÃŽn cadrul atelierului dedicat grupei de vârstă 4 – 7 ani, care se desfăşoară intre orele 10.00 – 11.00, copiii vor desena câteva tipuri de dinozauri, îi vor colora ÅŸi decupa, după care îi vor lipi pe un suport. ParticipanÅ£ii cu vârste cuprinse între 8 ÅŸi 12 ani sunt aÅŸteptaÅ£i la atelierul de mărÅ£iÅŸor în intervalele 11.30 – 12.30 ÅŸi 13.00 – 14.00. Ei vor lipi pietricele semipreÅ£ioase pe acelaÅŸi suport, astfel încât să obÅ£ină o plantă sau o floare. Copiii vor confecÅ£iona câte două piese, una pentru ei, pe care o pot face cadou celor dragi, cealaltă va fi expusă în Muzeu la sfârÅŸitul Atelierului de MărÅ£iÅŸor.
Atelierul de Mărţişor se desfăşoară în fiecare duminică, în perioada 14 ianuarie – 25 februarie. Toate materialele vor fi puse la dispoziţie de către Muzeu.
Participarea la această activitate se face prin înscriere la numărul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro. Numărul maxim de participanţi pentru fiecare grupă este de 25 de copii. Costul de participare este de 2,5 RON.

Parteneri media: Compact, Sapte Seri, Comunicatedepresa.ro, Citybaby.ro, Apropo.ro, Clopotel.ro.
Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.

Madalina Ivan, referent Relatii Publice
Muzeul National de Geologie
Tel: 212.89.52
www.geology.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *