Evenimente

Atelier de Incondeiat Oua la Club Mandala

In Ajun de Florii, pe 16 aprilie 2011, va invitam la un Atelier de Incondeiat Oua. Ne va indruma Laura Ungureanu, membra a grupului folcloric Minisatul Sfantul Andrei din Brasov, creat in 1998 ca atelier de creatie si spiritualitate pentru perpetuarea traditiilor si obiceiurilor traditionale romanesti.

Laura incondeiaza oua din 2003 si a obtinut premiul I in 2005 si in 2006 la Festivalul National al Oualor Incondeiate din Bucovina. Impreuna cu ansamblul folcloric din care face parte, a participat la numeroase proiecte internationale impreuna cu Institutul Cultural Roman, Muzeul civilizatiei traditionale Astra din Sibiu, Muzeul Satului, Muzeul Taranului Roman (expozitii de oua incondeiate, costume populare, colinde de Craciun, cantari de Paste, ceremonialul de Sanziene, nunta traditionala in zona Rupea).

Tehnica picturii pe oua nu este o simpla decorare. Ea reuneste numeroase motive si simboluri, care variaza in functie de zona. Cele mai intalnite dintre acestea sunt spicul de grau, soarele, frunza si crucea. Decorarea oualor se realizeaza cu ajutorul unui instrument special, numit condei si creat din lemn.

In cadrul Atelierului, vom afla mai multe detalii despre utilizarea acestor simboluri si vom incondeia oua care sa ne aminteasca de bucuria Invierii.

Intrarea la Atelier este 50 de lei si include toate materialele folosite. Pentru inscrieri si detalii va rugam sa trimiteti un e-mail la prieteni@mandalaclub.ro sau sa sunati la 0746 692 723.

http://www.mandalaclub.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *