Stiri

Aspiratoare inteligente LG

LG Electronics (LG) prezintă în cadrul CES 2012 KOMPRESSOR FOLLOW ME, primul aspirator din lume cu o tehnologie ce permite urmărirea consumatorilor şi aspiratorul robotic HOM-BOT.


Noul KOMPRESSOR FOLLOW ME are toate caracteristicile modelului anterior, Lightweight KOMPRESSOR (LcV800R), dar aduce în plus câteva inovaţii pentru a oferi un plus de confort utilizatorilor. Prin intermediul mişcării automate şi a tehnologiei de compresie igienică a prafului, KOMPRESSOR FOLLOW ME asigură o curăţare fără efort, cu un grad mai mare de protecţie a sănătăţii. Datorită combinaţiei unice a celor două camere şi a senzorilor prin infra roşu şi ultra sunete, LG HOM-BOT duce curăţarea podelei la un nou nivel.

“În ceea ce priveşte electrocasnicele LG, toate caracteristicile sunt gândite să înglobeze o tehnologie care minimizează eforturile şi maximizează avantajele de folosire,” a spus Moon-bum Shin, Vice-preşedinte executiv şi CEO al companiei LG Electronics Home Appliance. “Noile noastre produse KOMPRESSOR FOLLOW ME şi HOM-BOT sunt exemple perfecte ale filosofiei noastre pusă în practică.”

KOMPRESSOR FOLLOW ME cu tehnologie Automated Moving

Tehnologia Automatic Location Recognition
Tehnologia Active Following Wheel
Noul aspirator fără sac KOMPRESSOR FOLLOW ME este primul aspirator din lume care urmăreşte utilizatorul, folosind tehnologiile revoluţionare Automatic Location Recognition şi Active Following Wheel. Tehnologia Automatic Location Recognition asigură păstrarea unei distanţe constante de 1m faţă de corpul utilizatorului, folosind patru senzori interconectaţi care sunt localizaţi pe corpul aspiratorului şi pe mâner. Senzorii instalaţi pe aspirator detectează automat mişcarea mânerului. Imediat după detectarea mişcării, senzorii interacţionează cu tehnologia Active Following Wheel pentru a activa o mişcare lină şi fără efort, în acelaşi ritm cu mişcarea utilizatorului.
.

KOMPRESSOR FOLLOW ME este echipat cu tehnologia LG KOMPRESSOR care permite sistemului Vertical Cyclone să genereze o aspirare cu putere mare şi de durată cu ajutorul unui flux de aer optimizat. Tehnologia KOMPRESSOR reduce nivelul de praf care se realizează la momentul golirii recipientului de praf, folosind primul compresor motorizat de praf din lume. Pe lângă tehnologia igienică de comprimare a prafului, aspiratorul are un filtru unic multistratificat care păstrează calitatea aerului prin reţinerea particulelor fine de praf în interiorul aparatului. Noul aspirator reduce şi nivelul de zgomot făcut de un aspirator fără sac la 58dB pe baza sistemului bi-cameral.

HOM-BOT pentru curăţenie mai inteligentă, mai rapidă şi mai eficientă

Cu sistemul de navigare Dual Eye, LG HOM-BOT (LrV5900) curăţă mai inteligent, mai repede şi mai eficient decât orice alt aspirator care se mişcă în mod aleatoriu şi automat. LG HOM-BOT poate detecta zonele care au fost deja curăţate, astfel încât minimizează şansele de curăţare repetată a aceleiaşi zone. O cameră localizată în partea superioară a aparatului scanează plafonul, realizând până la 30 de imagini pe secundă. Compararea continuă a acestor imagini secvenţiale generează simultan informaţii de localizare şi cartografiere a locaţiei. În paralel, un senzor optic scanează podeaua pentru a oferi informaţii legate de distanţa de mişcare prin realizarea a 2000 de imagini ale suprafeţei pe secundă. În plus, două moduri complet automate şi două moduri manuale de curăţare permit utilizatorului alegerea celei mai eficiente metode de curăţare pentru casa şi stilul de viaţă propriu.

Pentru că are o înălţime mică de 8.9 cm, LG HOM BOT îşi face treaba cu uşurinţă chiar şi sub canapele sau alte piese de mobilier. Un sistem de ghidare prin voce în limba engleză anunţă statusul robotului. Are un nivel de zgomot redus, de 50db, astfel încât proprietarii acestuia pot privi la televizor sau se pot relaxa citind în timp ce podelele le sunt curăţate. Funcţiile autodocking si de reîncărcare adaugă un plus de confort pentru utilizatori. Recipientul de praf este astfel conceput încât poate fi scos cu uşurinţă prin partea superioară a robotului. HOM-BOT este unul din produsele premiate în cadrul 2012 CES Award for Innovation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *