LifeStyle

ASCENTA anunta parteneriatul cu Lawson pentru vanzarea de software pentru corporatii

ASCENTA, divizia Grupului Softwin dedicată consultanţei IT şi soluţiilor software specifice pentru corporaţii, anunţă semnarea unui parteneriat de exclusivitate pentru piaţa locală cu Lawson Software, furnizor american de soluţii pentru optimizarea afacerilor.

Conform acordului, ASCENTA va oferi companiilor atât aplicaţiile software, cât şi consultanţă şi suport tehnic pentru optimizarea activităţilor. Lawson Software face parte din rândul companiilor internaţionale de top cu care ASCENTA încheie parteneriate strategice pentru a răspunde cât mai bine nevoilor specifice verticalelor din industria românescă. Soluţiile producătorului american sunt disponibile pentru domeniile: producţie, distribuţie şi retail.

Piaţa soluţiilor software şi serviciilor IT dedicate acestor 3 verticale a reprezentat în 2006, cumulat, 25% din totalul pieţei de profil din România. În 2007, piaţa software şi servicii IT dedicată domeniului retail şi distribuţie va cunoaşte o creştere de circa 35%, iar cea dedicată sectorul productiv de aproximativ 28%.

“Parteneriatul cu Lawson este unul de bun augur din punct de vedere al soluÅ£iilor oferite ÅŸi experienÅ£ei celor 2 companii. Lărgirea portofoliului de aplicaÅ£ii ÅŸi a expertizei va ajuta clienÅ£ii să dobândească un mai bun potenÅ£ial de creÅŸtere a afacerilor’, a declarat HoraÅ£iu Berdilă, Director Comercial al ASCENTA.

Viitoarele implementări ale soluţiilor Lawson vor contribui la optimizarea proceselor de business, menţinând ridicată competivitatea companiilor într-un mediu de business tot mai concurenţial. Ele permit relansarea productivităţii angajaţilor şi sunt gândite astfel încât să reducă cât mai mult costul total operaţional (total cost of ownership, TCO).

“România este o piaţă interesantă. Ca urmare a aderării la Uniunea Europeană, Å£ara a devenit un punct de atracÅ£ie pentru investitorii străini, iar acest lucru va duce la creÅŸterea internă ÅŸi sporirea competiÅ£iei”, a declarat Fady Sfeir , VicepreÅŸedintele al Departamentului de Dezvoltare al Lawson pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu ÅŸi Africa). “O dată cu această creÅŸtere, este crucial pentru companiile româneÅŸti să investească în soluÅ£ia IT adecvată, pentru a îndeplini noile standarde europene ÅŸi pentru a optimiza procesul de business ÅŸi productivitatea angajaÅ£ilor’, a completat Sfeir.

Despre ASCENTA/Grupul Softwin
ASCENTA este brandul sub care activează, din noiembrie 2006, divizia de consultanţă IT şi soluţii software specifice din cadrul Grupului Softwin.
Misiunea ASCENTA este de a oferi consultanţă IT pe procese de business şi soluţii integrate companiilor şi instituţiilor din domeniile: administratie publică, asigurări, financiar-bancară, logistică-distribuţie, manufacturing, retail, telco şi utilităţi.
ASCENTA este o divizie cu peste 100 de specialişti de top: consultanţi, dezvoltatori, project manageri, specialişti de calitate. ASCENTA continuă experienţa de peste 16 ani a Softwin în domeniu şi isi propune să devină o forţă pe piaţa regională a soluţiilor complexe de business bazate pe IT.

Despre Lawson :
Lawson oferă software şi soluţii de suport pentru peste 4.000 de clienţi din industriile de manufacturing, distribuţie, întreţinere şi service, din peste 40 de ţări. Soluţiile Lawson includ managementul performanţei în corporaţii, suplly chain management, planificarea resurselor corporaţiei, customer care management, enterprise asset management, industry-tailored applications. Soluţiile Lawson ajută clienţii să îşi simplifice afacerea sau organizaţia, prin procese de streamlining, reducând costurile şi intensificând performanţa operaţională a afacerii. Sediul central Lawson este în St. Paul, Minn., U.S şi are birouri peste tot în lume. Vizitaţi Lawson online: www.lawson.com

Sursa:www.pcforum.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *