RETETE CULINARE

Arancini- chiftele de orez Sicilia

Ingrediente: 2 cani orez (Italian Arborio sau American Carolina rice), 1 cana sos de carne Sicilia (vezi mai sus), 1 cana cascaval ras, 280 g piure de mazare verde, 2 oua, 450 g ricotta (branza moale), 1 cana faina, 2 cani crutoane maruntite, 3 cani ulei pentru prajit.

arancini

Preparare:
Fierbeti orezul in apa. Cat este inca fierbinte amestecati-l cu sosul, branza, ou, mazare. Amestecati foarte bine si tineti la cald. Luati cu o lingura din acest amestec, intindeti usor, puneti in mijloc ricotta si impaturiti, ca niste gogosele umplute. Tineti-le la cald.
Dupa ce le-ati facut pe toate amestecati intr-un bol faina cu o cana de apa. Treceti fiecare chiftea de orez prin acest sos de faina apoi prin crutoanele maruntite.
Prajiti-le in ulei si serviti la temperatura camerei.