Sanatate

Anexita- pericol pentru sanatatea reproducerii

Este bine stiut faptul ca sanatatea organelor genitale si a celor reproducatoare este esentiala pentru buna dezvoltare a organismului femeiesc, dar si pentru existenta unei sarcini si sanatatea fatului. Asadar, este esential sa intelegem ca orice problema care ne afecteaza organele genitale vor afecta mai tarziu si o eventuala sarcina. Tratand aceste afectiuni reducem riscul ca puiul nostru sa aiba de suferit. Tratam, asadar, pentru noi si pentru cei dragi noua.

Una dintre cele mai frecvente boli specific feminine, anexita, afecteaza in medie patru femei din cinci, daunand in mod primejdios procesului de fertilizare. Anexita apare in principal din trei motive- infectare transmisa prin contact sexual, expunere prelungita la frig sau intrerupere de sarcina efectuata necorespunzator.

Anexita nu este o boala contagioasa in sine, dar infectia care o transmite- este, asadar tratamentul prescris de medic va fi urmat atat de tine cat si de partener, pentru a va asigura ca nu va fi retransmis.

Anexita- pericol pentru sanatatea reproducerii Ce este anexita:

Aceasta boala reprezinta o inflamare a trompei uterine, afectand in acelasi timp si buna functionare a ovarelor. Poate cauza infertilitate sau poate duce la aparitia unei sarcini extrauterine.

Simptome:

Chiar daca simptomatologia nu este una grava, trebuie inteleasa gravitatea acestei boli si urmarile sale. Primele simptome necesita un consult ginecologic. Adreseaza-te medicului daca ai una sau mai multe dintre urmatoarele simptome:

– senzatie de arsura, usturime sau dureri inexplicabile localizate in aria genitala,
– dureri de burta si ovare,
– secretii vaginale, temperaturi vaginale ridicate,
– menstre dureroasa si dificile, prelungite si consistente,
– dureri in timpul actului sexual.

Preventie:

Pentru a preveni instalarea anexitei, medicii recomanda purtarea hainelor corespunzatoare pentru temperatura de afara, a bluzelor indeajuns de lungi incat sa acopere mijlocul, a pantalonilor cu talie inalta si a papucilor de casa.

In plus, este recomandabil ca tratamentul prescris sa fie urmat cu strictete chiar si dupa disparitia simptomelor, dupa sfatul medicului.

De asemenea, recomandabila este si utilizarea prezervativului in timpul actului sexual.

Femeia va evita frigul, umezeala si locurile reci.

Tratament:

Va fi recomandat in totalitate de medicul specialist si va consta in administrarea de antibiotice. In plus, tratamentul va fi insotit de bai calde, dar si ceaiuri si spalaturi cu diverse infuzii de plante.

Atentie!

Anexita este o boala care poate recidiva, asadar daca ai avut deja aceasta problema, nu inseamna ca nu te vei mai confrunta cu ea.

Frecventa aparitiei aceste boli poate duce la urmari periculoase, atat pentru femeie cat si pentru eventualul fat, asadar discutati cu medicul in legatura cu revenirea bolii.

www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *