AUTO

Andrei Gheorghe adună petiţiile contra taxei auto

Campania “Taxa lor, banii tăi”, iniÅ£iată de postul de ÅŸtiri Realitatea TV, intră într-o nouă etapă, implicând românii din întreaga Å£ara. ÃŽn luna februarie, Andrei Gheorghe va conduce caravana ‘Taxa la zid – Semnează. Modernizează România’ prin judeÅ£ele ţării pentru a aduna petiÅ£iile românilor împotriva taxei auto.

Reacţia fără precedent a telespectatorilor Realitatea TV, care au trimis peste 7.000 de mesaje la adresa de e mail taxaauto@realitatea.net , a determinat postul de televiziune să oficializeze nemulţumirea de masă printr-o adresă către autorităţi. Fiecare român poate completa on-line petiţia împotriva taxei auto pe site-ul Realitatea TV http://www.realitatea.net/petitie sau poate aştepta ca Andrei Gheorghe alături de caravana Realitatea TV să ajungă la el în oraş. Începând cu 2 februarie, vedeta postului de ştiri va oferi românilor şansa de a-şi exprima în direct părerea despre aceasă taxă şi, de ce nu, să transmită un mesaj direct autorităţilor, să facă demonstraţii cu privire la gradul de poluare produs de maşinile lor, să spună cum ar fi cheluit ei aceşti bani şi cum cred că îi vor cheltui autorităţile.

Campania a înregistrat prima victorie, joi, 30 ianuarie când Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat că dezbaterea despre taxa auto va fi amânată timp de 1-2 săptămâni pentru a face loc unor consultări cu grupurile parlamentare şi cu liderii partidelor parlamentare.

Campania Realitatea TV de informare a cetăţenilor în legătură cu taxa auto şi posibilităţile legale de recuperare a banilor plătiţi către stat a fost lansata joia trecuta, ca urmare a unei solicitări făcute de un telespectator către postul de televiziune. Pentru a veni în sprijinul telespectatorilor, Realitatea TV a încheiat un parteneriat cu Cosmin Costaş, primul avocat din România care a înregistrat o victorie în lupta cu taxa auto. El le va oferi sfaturi persoanelor care vor să-şi recupereze banii achitaţi pentru taxa de înmatriculare prin intermediul site-ului www.realitatea.net, dar şi în cadrul unor programe Realitatea TV.

În cadrul campaniei, Realitatea TV a instalat duminică un ecran în târgul auto din zona Vitan pentru ca cei prezenţi să poată privi în direct explicaţiile date de Guvern pe tema taxei de înmatriculare. Conferinţa a fost anunţată la două zile după ce valul de nemulţumiri al telespectatorilor a luat amploare. În paralel cu acţiunea din Vitan, Melania Medeleanu a fost prezentă la “zidul Realitatea TV” din Piaţa Universităţii, unde a ascultat plângerile unui număr impresionant de persoane păgubite de stat prin această taxă.

Realitatea TV este prima staÅ£ie TV de ÅŸtiri creată în România, ocupând în acest moment poziÅ£ia de lider pe niÅŸa televiziunilor de ÅŸtiri. Realitatea TV difuzează zilnic, în medie, 35 de transmisiuni în direct ÅŸi invită, în fiecare zi, aproximativ 10 analiÅŸti, jurnaliÅŸti ÅŸi specialiÅŸti care explică telespectatorilor evenimentele zilei. Realitatea TV face parte din trustul de presă Realitatea–CaÅ£avencu, iar acesta mai deÅ£ine, printre altele, posturile Romantica TV ÅŸi The Money Channel, reÅ£elele Radio Guerrilla ÅŸi Realitatea FM, agenÅ£ia de presă NewsIn ÅŸi publicaÅ£iile ‘Academia CaÅ£avencu’, ‘Cotidianul’, ‘Business Standard’, ‘Money Express’ ÅŸi ‘Le Monde Diplomatique’.

www.realitatea.net

2 Comments

  1. Ce sa mai zicem Romania tara tuturor posibilitatilor , nu America,e rusinos inca o metoda de furt al statului, hai sa schimbam sistemul ca asa nu se mai poate, aroganta si indolenta securistilor,comunistilor=guvernantilor fata de cetateni e enorma.
    Fam BARA tIMISOARA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *