LifeStyle

Aloe – planta medicament

Aloe - planta medicamentDeosebita si nepretentioasa, aloe este o planta regala, superba atat cu dar si fara flori, cu frunze pictate parca si modelate cu atentie. Provine din Africa, Madagascar si Arabia, fiind o iubitoare de caldura si lumina.

Ca planta de apartament apartinand marii familii Lliaceae, aloe necesita in primul rand o poztionare cat mai aproape de o sursa naturala de lumina, dar si de caldura, mai ales ca razele soarelui reprezinta o adevarata desfatare pentru ea.

In plus, pentru a se dezvolta eficient, este necesara aerarea camerei in care se afla dar si udarea sa abundenta, mai ales in timpul verii. Atentie insa: udarea se va face doar dupa absorbtia apei in pamant, in caz contrar radacinile fiind supuse riscului de putrezire!

In sezonul rece, aloe poate fi pastrata in incaperi racoroase, cu temperaturi de 10 – 12 grade C, insa cu multa lumina.

Aloe - planta medicament La o perioada de 2, 3 ani, planta are nevoie de schimbarea ghiveciului, dar este indicat ca ingrasamintele sa nu fie utilizate.

Inmultirea se face in lunile mai si iunie, prin butasi sau prin desprinderea puilor ce cresc la baza plantei. Inflorirea are loc anual primavara.

Este o planta rezistenta la boli si daunatori, atata timp cat ii sunt asigurate conditiile ideale de dezvoltare.

Aloe - planta medicamentCum arata?

Chiar daca au fost inregistrate peste 200 de specii de aloe in intreaga lume, caracteristicile plantei pot fi regasite cu usurinta in fiecare specie.

 Aloe este de regula o planta inalta, ce poate atinge chiar si 100 de cm. Frunzele sunt groase, carnoase si dintate, acoperite cu un strat fin de ceara, ce nu permite pierderea apei prin transpiratie. Sunt foarte bogate in apa (aproximativ 95%).

Culoarea florilor de aloe variaza intre rosu, galben, mov si albastrui.

Aloe - planta medicament

Aloe - planta medicament Aloe - planta medicament

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *