LifeStyle

Alimentele ecologice, un lux la îndemâna celor informaţi

Alimentele ecologice sunt mai scumpe decât cele tradiţionale, dar orice părinte trebuie să înţeleagă că hrana sănătoasă este în beneficiul copilului său.

Ca să te hrăneÅŸti corect, trebuie mai întâi să înveÅ£i care sunt produsele sănătoase ÅŸi apoi să încerci să afli unde se comercializează acestea. MulÅ£i dintre români încearcă să se hrănească pe cât se poate mai natural, evitând zahărul, grăsimile, sarea în exces ÅŸi aditivii periculoÅŸi. Sătui de aerul poluat, acrindu-li-se de mâncarea tip fast-food care le-a otrăvit organismul ÅŸi de băuturile răcoritoare care le-au “mângâiat” papilele gustative, dar le-au dat peste cap sănătatea, românii încep să descopere produsele alimentare ecologice, care, deÅŸi mai scumpe, au faima de a fi alimente “curate”.

Producţia ecologică în­seam­nă obţinerea de produse agroalimentare fără utilizarea substanţelor chimice de sinteză. Producţia agroalimentară ecologică are drept scop realizarea unor sisteme agricole durabile, diversificate şi echilibrate, care asigură protejarea resurselor naturale şi sănătatea consumatorilor. Organismele modificate genetic şi derivatele acestora nu sunt permise în producţia agroalimentară ecologică.

Pe larg in Adevarul!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *