Stiri

Alimentatia suferinzilor de reumatism

Cei care sufera de reumatism este bine sa stie ca baza in alimentatie trebuie sa o constituie zarzavaturile, mai ales cele crude, precum si sucurile de zarzavaturi crude. Se recomanda tablete de calciu, ca si pulberea minerala, care se amesteca in mancare.Taratele si zeama de tarate sunt, de asemenea, foarte bune. Varza, papadia si urzicile au mult calciu, la fel si smochinele, semintele de floarea-soarelui si laptele. Pentru ca acesta sa fie bine fixat este nevoie de vitamina D, care se gaseste in untura de peste. Potasiul este un alt element in tratarea reumatismului. Cartofii si ceapa nu trebuie sa lipseasca din alimentatia bolnavului de reumatism. Carnea, in schimb, trebuie consumata in cantitati mici.

Tratamentul reumatismului, alaturi de medicamentele prescrise de medic, cuprinde bai de abur, impachetari fierbinti, exercitii fizice precum si consumul de ceaiuri si tincturi din plante medicinale. Spre exemplu, urmatorul tratament naturist poate da rezultate bune daca este administrat timp de o luna, o data pe an. Peste o lingurita de coada-calului se toarna 250 ml de apa, se fierbe 15 minute la foc mic, se strecoara si se bea caldut, de 3 ori pe zi, intre mese. Simultan, pot fi consumate si remedii din radacina de lemn dulce: peste o lingurita de lemn dulce se toarna 2 pahare de apa clocotita, se lasa o noapte la cald si se bea cate o jumatate de pahar, de 3 ori pe zi. Din lemn dulce se poate pregati si o tinctura: peste o lingura de radacina de lemn dulce se toarna 500 ml de tuica tare, se lasa 14 zile la macerat, dupa care se iau cate 30 de picaturi, de 3 ori pe zi.In cazul reumatismului cronic, peste o lingura de frunze de coacaz negru se toarna o jumatate de pahar de apa clocotita, se lasa o ora, dupa care se strecoara si se bea cate o jumatate de pahar, de 3-4 ori pe zi. Tot in reumatismul cronic, mai este recomandat decoctul de mere. Se taie 3-4 mere necuratate de coaja si se fierb 10 minute in 300 ml de apa, se lasa 4 ore, dupa care se bea caldut, de 3-4 ori pe zi.In caz de dureri articulare, este indicata infuzia la rece din frunze proaspete de vita-de-vie pentru struguri rosii: se pun 300 g frunze, bine spalate, intr-un borcan de 3 litri, se toarna apoi apa fiarta si racita cat sa le acopere si se lasa 3 zile borcanul acoperit. Se bea cate o cescuta, de 3 ori pe zi.In caz de reumatism netratat, se prepara o infuzie din radacina de brustur: peste o lingura de radacina maruntita se toarna un pahar de apa clocotita, se lasa 3 ore si se strecoara. Se ia cate o lingura, de 3-4 ori, inainte de masa. Concomitent, se beau ceaiuri de menta, sunatoare, cimbrisor sau sovarv. Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *