Evenimente

Alianţa Internaţională Salvaţi Copiii a oferit ajutoare pentru 100.000 de persoane în Myanmar

Echipele Salvaţi Copiii au oferit ajutoare pentru mai mult de 100.000 de persoane din Myanmar, afectate de ciclonul Nargis. 80.000 de oameni care au beneficiat de acest ajutor provin din zona Yangon, iar 20.000, din Delta Irrawaddy. Alianţa Internaţională Salvaţi Copiii i-a mobilizat pe cei 500 de membri de care dispune în Myanmar pentru a interveni de urgenţă.
Ajutoarele oferite au constat în orez, apă, substanţe orale de rehidratare, pături şi materiale pentru bucătărie şi adăposturi. Directorul din Myanmar al Salvaţi Copiii, Andrew Kirkwood a spus că prima barcă de salvare a agenţiei a ajuns în zona deltei Pyin Kayaing duminică. Echipa de salvare a distribuit orez, apă, tratament contra diareei, pături şi funii unui număr de 9.395 de persoane, între care 2350 de copii sub 12 ani din 13 oraşe din insula Haing Gyi. Familiile din această zonă stau înghesuite în mănăstiri, locuind în adăposturi improvizate din cuverturi din plastic. O altă echipă a vizitat 26 de adăposturi în Myuang Mya şi a oferit ajutoare alimentare unui număr de peste 11.500 de oameni. Aceştia dorm pe podea şi declară că principala problemă e lipsa toaletelor şi a unui doctor.
În vreme ce eforturile de distribuţie a ajutoarelor se extind, lucrătorii Salvaţi Copiii avertizează că apa potabilă rămâne principala nevoie a oamenilor, multe comunităţi fiind izolate şi fără ajutor. Viaţa a zeci de mii de copii şi a familiilor acestora este în pericol. Pe de altă parte, previziunile meteo nu sunt optimiste: se aşteaptă cinci zile de ploi şi vânt în zonele cele mai afectate de ciclon, care ar putea adânci criza şi înrăutăţi condiţiile de viaţă ale oamenilor ce locuiesc în adăposturile supraaglomerate.

“Ajutoarele ajung, dar timpul e problema esenţială, pentru că trebuie să asistăm cât mai mulţi oameni în zilele care vin”, a spus Dan Collison, directorul programului Salvaţi Copiii pentru Asia de Sud-Est. Supravieţuitorii se confruntă cu ameninţări serioase la sănătatea lor, de la boli provocate de apa infestată la malarie, la dormitul afară sau insuficienţa apei şi hranei.
Numeroase sate au fost devastate în zona deltei, mii de case şi şcoli distruse. Delta Irawaddy, de altitudine foarte joasă, rămâne în mare parte acoperită de ape, împiedicând eforturile de salvare. La multe zone din deltă se ajunge doar cu barca.

‘ Ploile care vor veni vor complica ÅŸi mai mult o situaÅ£ie deja disperată Lipsa actuală de apă potabilă va afecta direct sănătatea copiilor ÅŸi a părinÅ£ilor acestora. Trebuie să ne miÅŸcăm repede să alinăm necazurile oamenilor ÅŸi să evităm o extindere a crizei,’ a spus Collison.
La nivel internaţional, Salvaţi Copiii a lansat un apel pentru strângerea a 10 milioane de dolari pentru a ajuta oamenii loviţi de ciclon. Salvaţi Copiii derulează programe în toate cele cinci regiuni afectate şi lucrează în Myanmar din 1995. Una dintre cele mai mari organizaţii nonguvernamentale din Myanmar, agenţia desfăşoară programe pe îngrijirea timpurie si dezvoltarea copilului, supravieţuirea şi protecţia copilului.

Salvaţi Copiii este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care promovează de 18 ani drepturile copilului, în acord cu Convenţia Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Este membră a Alianţei Internaţionale Salvaţi Copiii, cea mai mare organizaţie independentă din lume de promovare a drepturilor copiilor, ce cuprinde 27 de membri şi desfăşoară programe în peste 100 de ţări. Salvaţi Copiii România este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii din familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii victime ale exploatării prin munca, copiii străzii, copiii refugiaţi, copiii din comunităţile dezavantajate, copiii cu dizabilităţi etc., lucrând cu copiii si familiile acestora pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. În programele derulate în anul 2007 au fost implicaţi peste 30.000 de copii. Salvaţi Copiii îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi copiii.
Pentru mai multe informaţii despre programele Salvati Copiii vizitaţi www.salvaticopiii.ro

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, avand statut de utilitate publica, activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. Este membra a International Save the Children Alliance, care este cea mai mare organizatie independenta din lume, de promovare a drepturilor copiilor, are 27 de membri si desfasoara programe in peste 100 de tari. Salvati Copiii este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii aflati in familii sarace, copiii victima a violentei, copiii strazii, copiii refugiati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii.

www.salvaticopiii.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *