Evenimente

Al XII-lea Simpozion al Sectiunii Romane IASGO

In perioada 13-16 aprilie 2011, Rin Grand Hotel Bucuresti gazduieste cel de-al XII-lea Simpozion al Sectiunii Romane IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists), organizat cu sprijinul Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, Asociatiei Romane de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic (ARCHBPTH), Asociatiei Romane pentru Chirurgie Endoscopica si alte Tehnici Interventionale, Societatii Romane de Endoscopie Digestiva, European-Asian Liver Transplantation Society (EALTS), Institutului Clinic Fundeni si Fundatiei Dan Setlacec.

In cadrul evenimentelor IASGO 2011, in zilele de 14 si 15 aprilie, va avea loc cel de-al doilea Congres al Asociatiei Euro-Asiatice de Transplant Hepatic (EALTS), ce promoveaza transplantul hepatic in tarile din Sud-Estul Europei si Turcia.

Cu aceasta ocazie se va organiza si cel de-al V-lea Simpozion National al ARCHBPTH (Asociatia Romana de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatica si Transplant Hepatic) care are ca scop pregatirea stiintifica, specifica domeniului, a medicilor care doresc sa se dedice acestei laturi a chirurgiei.

Pe langa reuniunile stiintifice si expozitia specializata, organizatorii pun accent si pe educatia medicala ce vizeaza tinerii specialisti, organizand trei cursuri pre-simpozion ce abordeaza subiecte moderne, de interes in domeniu:
Endoscopia interventionala in afectiunile tubului digestiv, pancreasului si cailor biliare
Curs clinic interdisciplinar in carcinomul hepatocelular
Tehnici chirurgicale minimal-invazive in patologia Colo-Rectala

Participantii prezenti la evenimentele IASGO 2011 vor avea prilejul sa asiste la prelegeri sustinute de peste 60 de invitati speciali, personalitati renumite pe plan national si international.
Amintim astfel pe secretarul general al IASGO – Prof.Dr. Nicholaos Lygidakis (Atena, Grecia), fondatorul organizatiei internationale IASGO.
Va exista si o sesiune dedicata, organizata de Institutul Oncologic Bucuresti, respectiv de doamna Prof.Dr. Rodica Anghel, printre ai carei invitati se numara si Prof.Dr. Christoph Zielinski (Viena, Austria).
La sectiunea de cancer pancreatic amintim prezenta profesorului Emre Yekebas, din Hamburg, membru al Clubului Pancreatic European.

Simpozionul IASGO 2011 este creditat cu 24 credite EMC conform adresei C.M.R. numarul 1917, din 31 martie 2011.

Prof. Dr. Irinel Popescu, Presedinte Simpozion IASGO 2011
„Simpozionul IASGO 2011 se adreseaza in primul rand tinerilor in formare care vor putea intelege bazele specialitatii chirurgiei hepato-bilio-pancreatice si ale oncologiei digestive.
La eveniment vor participa si cei doi specialisti din strainatate care au avut o contributie decisiva in constructia programului de transplant hepatic de la Fundeni: Prof.Dr. Domenico Forti (Milano, Italia), cu care am colaborat la primele operatii de transplant hepatic de la donator decedat, si Prof.Dr. Christoph Broelsch (Essen, Germania), cu care am colaborat la primele operatii de transplant de la donator in viata.
La Simpozion va fi prezentata maniera de includere a pacientilor pe listele de transplant, de prioritizare a acestora etc.”

Ziua Nationala a Transplantului in Romania
In data de 15 aprilie 2011, va avea loc si cea de-a VII-a editie a Zilei Nationale a Transplantului in Romania, dedicata in acest an transplantului hepatic, manifestare organizata pentru prima data in cadrul Simpozionului IASGO.

Dr. Victor Zota, Presedintele Fundatiei pentru Transplant
„Evenimentul reprezinta o constientizare a faptului ca transplantul salveaza vietile unor oameni care altfel nu ar avea alta sansa. In fiecare an, persoanele care au beneficiat de un transplant, sarbatoresc impreuna cu familiile lor si cu specialistii din domeniul transplantului, ca o a doua familie, in prezenta reprezentantiilor mass-media, o noua viata care le-a fost oferita odata cu transplantul unui organ.”

Pentru informatii permanent actualizate despre Simpozion si evenimentele conexe, va invitam sa vizitati pagina oficiala a evenimentului – www.iasgosimpozion.ro.

Management Simpozion: Ralcom Exhibitions srl
Persoana de contact: Raluca Mitu
Telefon: 0722.329.182
Fax: 021 212 27 02
Email: raluca.mitu@ralcom.ro
Web-site: www.iasgosimpozion.ro
Despre RALCOM EXHIBITIONS SRL
Ralcom Exhibitions este specializata in organizarea de expozitii, congrese, conventii, seminarii si cursuri de instruire, asigurand toate serviciile de organizare si facilitatile generale si tehnice aferente acestui tip de evenimente.Pe langa acestea, compania noastra ofera si servicii dedicate evenimentelor de firma, respectiv: lansare de produse, decernari de premii, forumuri, promovare de produse si imagine de firma. Prin experienta acumulata in asigurarea de consultanta si servicii in domeniul relatiilor publice, Ralcom Exhibitions este pregatita sa acorde consiliere in adaptarea evenimentului la necesitatile clientului si in concordanta cu bugetul dat.
Monica Bozienita – Director Executiv
Pentru telefon si e-mail click aici
RALCOM EXHIBITIONS SRL
www.ralcom.ro
Contact RALCOM EXHIBITIONS SRL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *