LifeStyle

Agua Regis si-a dublat afacerea in 2006

Aqua Regis, cel mai mare distribuitor pe piata premium de watercooler a depasit anul trecut 600 de mii de euro. Fata de 2005 afacerea s-a dublat, cresterea efectiva a cifrei de afaceri fiind de 107 procente. Aceast trend a fost generat de extinderea zonei de livrari si marirea portofoliului de clienti, dar si de cresterea consumului la clientii existenti. 
Previziunile pentru 2007 sunt pozitive pentru intreaga piata de watercooler. Tase Ilie, administratorul companiei membru RTC Holding, crede ca “anul acesta piata de watercoolere in general si cea premium in special are o puternica tendinta de crestere. Noi estimam aceasta ascensiune la aproximativ 25 de procente, iar Aqua Regis va depasi tendinta generala cu 80 de procente”.
Piata premium de watercooler este controlata de Aqua Regis in proportie de 90 de procente, iar aceasta cifra inseamna aproximativ 5 procente din piata totala de watercoolere. Clientii tinta ai Aqua Regis sunt companiile mici si medii, precum si segmentul casnic (persoane fizice), clienti care pun pret pe calitatea apei si nu au ca prim criteriu de alegere pretul acesteia. Apa minerala naturala imbuteliata de Aqua Regis provine din sursa numita „Sapte Izvoare” care se afla pe versantul estic al Bucegilor, in zona Cheile Scropoasei. Apa provine dintr-un izvor cu un debit important.
„Ne diferentiem de marii jucatori de pe aceasta piata prin doua aspecte principale. In primul rand datorita faptului ca oferim apa minerala naturala (si nu apa de masa din foraje citadine) exploatata dintr-o zona nepoluata, aflata la aproximativ 1300 metri deasupra marii. In al doilea rand Aqua Regis are grija si de companiile sau persoanele fizice care nu intra vederea celorlalti jucatori”, considera Sebi Vasilescu, Presedintele Diviziei de Food&Beverages a RTC Holding.
Pentru 2007 Aqua Regis intentioneaza sa introduca o noua apa in oferta sa. „Din motive de confidentialitete nu putem spune inca numele izvorului pe care vrem sa il distribuim prin dozatoarele noastre, insa e vorba tot de o apa minerala naturala pentru segmentul premuim”, declara Tase Ilie.
Pretul pe litru al apei minerale Sapte Izvoare distribuita de Aqua Regis se ridica la aprocimativ 0.65 ron. Bidoanele dozatoarelor au volumul standard de 19 litri. 
 
Aqua Regis face parte din Divizia de Food&Beverages a RTC Holding. Celelalte businessuri ale Grupului incluse in aceasta divizie sunt: Depozitul de Vinuri (importator exclusiv al berii Krombacher, al C-Ice Swiss Cannabis Ice Tea si a unei game de peste 300 de vinuri), Depozitul de Legume si Fructe (import, colectare si distributie de legume-fructe), Deli Catering (furnizare servicii de catering) si compania cu care Holdingul RTC a intrat pe piata agroturismului, pensiunea La Bradul Inalt, din judetul Sibiu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *