Concerte

AG Weinberger cântă la Cartier de vară

AG Weinberger, unul dintre cei mai reputaÅ£i ÅŸi îndrăgiÅ£i muzicieni de blues, foarte apreciat atât în Å£ară cât ÅŸi pe plan internaÅ£ional, va susÅ£ine două concerte de jazz în cadrul manifestării culturale BucureÅŸti – Cartier de vară. Acest eveniment a fost iniÅ£iat de Comisia pentru Cultură a Consiliului General al Municipiului BucureÅŸti ÅŸi organizat împreună cu Primăria Municipiului BucureÅŸti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, DirecÅ£ia pentru Cultură ÅŸi Centrul de Conservare ÅŸi Valorificare a TradiÅ£iei ÅŸi CreaÅ£iei Populare, în parteneriat cu Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3 ÅŸi 5.

Instrumentist ÅŸi vocalist de excepÅ£ie AG Weinberger a adus blues-ul în România la începutul anilor \’90 ÅŸi a contribuit la dezvoltarea acestei miÅŸcări muzicale, care îşi are originile în muzica populaÅ£iei afro-americane din Statele Unite. A fost singurul interpret de origine non-americană acceptat să participe la celebrul festival Bluestock din Memphis.

AG Weinberger va susţine vineri 07.08 şi duminică 09.08 de la ora 20.00 câte un concert de jazz, în parcurile Bazilescu, respectiv Sebastian.

Tot seara, de la ora 20.00, veţi mai putea urmări în parcuri şi piese de teatru:

– Crimă la Howard Johnson, în regia lui Emanuel Pârvu, va fi jucată de trupa Teatrului Metropolis vineri în parcul Titanii, sâmbătă în parcul Sebastian ÅŸi duminică în parcul Bazilescu.

– D’ale carnavalului, va fi interpretată de studenÅ£ii de la U.N.A.T.C. sâmbătă în parcul Bazilescu ÅŸi duminică în parcul Titanii.

– Spectacolul Te iubesc! Te iubesc? în regia lui Chris Simion se va juca sâmbătă în Parcul NaÅ£ional.

În restul serilor din acest week-end vă veţi putea bucura de multă muzică bună:

– Vineri, Trupa Pontice a pregătit un concert de muzică tradiÅ£ională europeană, în Amfiteatrul Eminescu din Parcul NaÅ£ional iar grupul Stick&Stones va susÅ£ine un spectacol de percuÅ£ie în parcul Sebastian.

– Sâmbătă, The Teachers Orchestra va concerta pe ritmuri de Rock&Roll, în parcul Titanii.

Tot muzică şi în două dimineţi:

– Vineri, în parcul Titanii, Trupa Kartier va face o demonstraÅ£ie de cultură urbană (recitaluri de hip-hop ÅŸi folk, street dance ÅŸi karaoke).

– Duminică, în parcul Sebastian, trupa Truverii „Basilicum” va susÅ£ine un concert de muzici medievale ÅŸi tradiÅ£ionale din Europa.

În Cartierul nostru de vară, dimineţile le sunt mereu rezervate celor mici, pe care îi aşteptăm de la ora 10.00 cu spectacole pe gustul lor:

– 2 veÅŸti ÅŸi 3 poveÅŸti va fi prezentat de Teatrul Ion Creangă vineri în parcul Bazilescu, sâmbătă în Amfiteatrul Eminescu din Parcul NaÅ£ional precum ÅŸi duminică în parcul Titanii.

– Trupa de teatru MuÅŸchetarii a pregătit o adaptare după Pupăza din tei, pe care o puteÅ£i urmări vineri în parcul Sebastian.

– VacanÅ£a veselă interpretată de actorii Teatrului Excelsior începe vineri dimineaţă în Parcul NaÅ£ional ÅŸi continuă sâmbătă în parcul Sebastian ÅŸi duminică în parcul Bazilescu.

– Sâmbătă, în parcul Titanii, FluturaÅŸii ne întreabă „Cum a fost?” .

– Teatrul de Magie „Andrei TeaÅŸcă” prezintă Kids Magic Show, sâmbătă în parcul Bazilescu ÅŸi duminică în Parcul NaÅ£ional.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa site-ul nostru www.arcub.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *