Stiri

Adolescentii petrec pana la 8 ore pe zi pe Messenger!

IMINENT atinge 1 Milion de utilizatori unici si aduce noi statistici pe piata mesageriei instantanee: adolescentii aloca intre 1 ora si 8 ore pe zi mesageriei instantanee, angajandu-se in adevarate maratoane de tastat cu pauze mai scurte de 3 minute.

IMINENT se specializeaza in dezvoltarea serviciilor aditionale in divertismentul IM. Serviciul initial, EMOVIDS, este compatibil cu ambele platforme Windows Live Messenger© precum si Yahoo! Messenger© si permite utilizatorilor de IM sa comunice prin intermediul mesajelor video fara a parasi software-ul IM preferat. (www.iminent.com)

Intre 4 si 5 Noiembrie, serviciile IMINENT au adus cel de-al 1.000.000 – lea utilizator.

“Suntem foarte multumiti; in special pentru ca ne-am lansat cu aceste servicii in luna mai a acestui an. Am ajuns aici in mai putin de 6 luni”, marturiseste zambind Marc Moulin-Roussel, VP Marketing.
“Ceea ce este si mai interesant este ca ultimele studii mentioneaza aproximativ 700 Milioane de utilizatori IM in lume: asa ca de abia am zgariat suprafata!”

Datorita pozitionarii sale in randul software-ului dedicat mesageriei instantanee si numarului ridicat de utilizatori, IMINENT este indreptatit sa prezinte o imagine interesanta a frecventei utilizarii mesageriei instantanee ca unealta de comunicare in randul adolescentilor.

• Utilizatorii inraiti ai mesageriei instantanee, adolescentii, trimit in medie 300 de mesaje pe zi, petrecand activ aproximativ 1 ora si 30 de minute pe Messenger
(“activ pe Messenger” se defineste ca “angajat intr-o conversatie cu pauze mai scurte de 2 minute”)

“Stiam ca mesageria instantanee este un success major in randul adolescentilor, dar nu ne asteptam la cifre atat de impresionante de la utilizatori relativ obisnuiti” remarca Francis Cohen, CEO IMINENT.
“Intr-un fel sau altul, chiar daca vorbim de multi-tasking, exista intotdeauna arbitraj cu alte activitati ca televizorul, jocurile video, Internet-ul, SMS-urile sau convorbirile telefonice” adauga acesta.

• Un numar de utilizatori inraiti chiar stau autentificati pe Messenger pentru 8 ore non-stop, participand la adevarate maratoane de tastat, insa nu cu intreruperi mai lungi de 3 minute.

“Nu exista indoiala ca, la fel ca si in cazul altor activitati, mesageria instantanee poate crea dependenta” estimeaza Francis COHEN. “Chiar ne gandim serios sa adaugam mesaje serviciilor noastre care sa apara pe ecranele utilizatorilor la fiecare 30 de minute sfatuindu-i sa iasa pentru cateva guri de aer proaspat, cum se vede la unele jocuri video”.

• Un alt aspect neasteptat este ca utilizatorul obisnuit de Messenger are aproximativ 100 de contacte in adresa.

“Trebuie inteles cum functioneaza acest proces: numarul de contacte din lista de Messenger reprezinta intr-o anume maniera cat de cool este individul in mediul acesta. Asa ca jocul este sa stabileasca legaturi cu cat mai multi prieteni posibil pentru a-si putea extinde propria retea” subliniaza Francis Cohen. “Impactul acestei cautari perpetue de contacte din lista este ca “regula celor 6 pasi” care arata ca fiecare individ se leaga de un altul printr-un lant de maxim 6 indivizi, se transforma in mediul Messenger-ului in “regula celor 4 sau 5 pasi”. Ca rezultat inovatia, serviciile, informatia se propaga mult mai repede in mesageria instantanee decat oriunde altundeva pe Internet.

Infiintata de catre IM & Mobile specialists in 2006, IMINENT este unul dintre primii editori independenti de servicii adaugate mesageriei instantanee. IMINENT a castigat multiple premii, ca de exemplu “Best Innov 2007” (www.capital-it.com/index.php3).

IMINENT dezvolta si promoveaza servicii care se integreaza solutiilor existente de mesagerie instantanee ca Windows Live Messenger© or Yahoo! Messenger©. Compania este finantata de catre 360 Capital Partners.

Cristina Stoica
(Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)
http://iminent.com/default.aspx?ref=cdp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *