LifeStyle

adidas prezintă colecția Jeremy Scott primăvară-vară 2014

Cei 10 ani de colaborare dintre legendarul designer Jeremy Scott și adidas sunt celebrați prin colecția primăvară-vară 2014. În timp ce colecția consolidează relația creativă dintre cei doi parteneri, designerul newyorkez își duce mai departe viziunea asupra sportului de lux și, ca de obicei, pune accentul pe culori îndrăznețe, materiale de calitate și imprimeuri complexe.

Designul distinctiv al lui Scott este prezent în întregime în cea de-a XX-a colecție, unul dintre elementele principale pentru primăvară-vară 2014 fiind tradiționala broderie cu perle, specific londoneză. ‘Pearlies’, apelativul dat negustorilor de pe strada East End, ce purtau costume decorate cu nasturi din perle, a apărut la finalul secolului 18 și a atins apogeul în anii `70. Inspirat din acea perioadă, pentru primăvară-vară 2014, Scott a aplicat nasturi din mărgele, cusute manual pe jacketele și pantalonii de trening complementari, cu detalii bondage.

Scott rămâne legat de Marea Britanie prin imprimeurile prezente în colecția primăvară-vară 2014 și își adauga chipul în acest mix. Logo-urile adidas imprimate pe toată suprafața materialului sunt însoțite de o imagine digitală ce îl înfățișează pe Scott vopsit în culorile steagului britanic. Reîntorcându-se la Statele Unite, Scott își onorează patrimoniul sportiv clasic american, lansând un tricou de fotbal decupat și colorat, cu detalii precum fermoare sau capse aplicate pe întreg materialul și numere din plastic cu gel colorat în două nuanțe și o cămașă de baseball cu diferite variante de dantelă în tonuri monocrome, margini încrețite și logo-ul adidas cusut din satin.

Alte teme principale ale modelelor sale includ semnul dolarului înaripat, imprimeuri florale sau leopard. Fiecare dintre acestea sunt imprimeuri clasice Jeremy Scott, ce au fost actualizate pentru a se alinia direcției artistice din colecția primăvară-vară 2014. În privința culorii, Scott se reorientează către paleta de nuanțe neon, fie că vorbim de jacheta aviator galbenă sau de topurile perforate din plasă și de pantalonii scurți în nuanțe de portocaliu și verde. În cazul pantalonilor, Scott revitalizează silueta cu pantaloni scurți. Piese ca pantalonii scurți din denim cu o curea portocalie cu arici și pantalonii de jogging cu mâneci lungi aplicate pe lateral domină categoria.

Colecția de pantofi sport primăvară-vară 2014 pătrunde în moda urbană de lux cu stilul JS Instinct, ce revine cu un efect de curcubeu imprimat pe o piele italienească premium, și cu clasicul model de pantof Rod Laver, ce își face apariția în nuanțe de auriu și aplicații de dantelă. Noile modele includ pantoful TALL BOY, care – așa cum îi spune și numele – este un model impunător, atât în ceea ce privește dimensiunile, cât și aspirațiile sale. Inspirația englezească a lui Scott se regăsește și în designul pantofilor, imprimeul Union Jack fiind aplicat pe modelul adidas Letter Instinct, ce vine și în variantă cu imprimeu de leopard. În timp ce modelul JS Profi Wedge continuă tema cu dantelă, modelul JS Wings Easy Five este disponibil în varianta din piele aurie pentru femei. Legendarul model Bones revine în variante din piele multicoloră cu logo-ul trifoi auriu în zona frontală, rezumând perfect nu doar principalele teme pentru primăvară-vară 2014, dar și ADN-ul brandului Jeremy Scott x adidas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *