Stiri

adidas – mingea pentru finala UEFA Champions League 2013

adidas Finale Wembley celebreaza finalele UEFA Champions League care s-au desfasurat pe Stadionul Wembley, numit si Casa Fotbalului, in ultimii 50 de ani. Wembley a vazut, pe parcursul acestor ani, unele dintre cele mai mari echipe din istorie luptand pentru trofeu: AC Milan in `63, Manchester United in `78, Ajax in `71, Liverpool in `78 si Barcelona in `92 si, din nou, in 2011.

Toate aceste momente memorabile sunt evidentiate in designul adidas Finale Wembley. „adidas a creat o minge care celebreaza finalele jucate pe Wembley. La randul sau, acest stadion reprezinta un tribut pentru finalistii din acest sezon si un compliment pentru ceea ce va fi, cu siguranta, o finala de neuitat”, spune Claus Peter-Mayer, adidas Vice President of Global Sports Marketing Footbal.

Directorul de marketing al UEFA Events SA, Guy-Laurent Epstein, a declarat ca „noua minge este indrazneata, iconica, aproape regala si reflecta perfect valorile UEFA Champions League si faptul ca anul acesta vom avea finala in Londra. In acest sezon, vom vedea adidas Finale Wembley folosita pe teren si in faza meciurilor eliminatorii, in drum spre Wembley, unde Regii Europei vor fi incoronati in ceea ce se anunta o noapte istorica a fotbalului european”.

Noua minge a fost creata astfel incat sa asigure aderenta optima la punctul de impact si ofera o suprafata unitara si, ca atare, un zbor precis al balonului.

adidas are o istorie bogata in dezvoltarea mingilor pentru competitii importante, fiind furnizorul oficial UEFA si FIFA inca din anul 1970. adidas Finale Wembley este mingea oficiala adidas pentru UEFA Champions League cu numarul 20 si va fi folosita pe teren incepand cu 12 februarie.
AJS_Adidas_SS13_PPP_Individual 33_1078

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *