LifeStyle

Actiune caritabila de Ziua internationala a Copilului bolnav de cancer

Luni, 15 februarie a.c., cu ocazia Zilei Internationale a Copilului Bolnav de Cancer, Cluburile “Rotaract Iasi 2000”, “Rotaract Iasi” si Interact vor organiza o vizita in scopuri caritabile la Spitalul Sf. Maria – Sectia Oncologie. Actiunea va incepe la ora 15:30 si va consta in impartirea de daruri copiilor bolnavi de cancer si in a petrece cateva ore alaturi de ei.
Prin aceasta actiune se doreste initierea unei frumoase traditii in a sarbatori si a evidentia semnificatiile Zilei internationale a copiilor bolnavi de cancer. Demersurile de instituire a acestei zile au inceput pe data de 15 ianuarie 2002, cand parinti din toata lumea s-au unit prima oara pentru o cauza comuna, aceea de a ajuta ca toti copiii bolnavi de cancer sa primeasca un tratament adecvat. Incepand cu anul 2003, data de 15 februarie a fost declarata Ziua internationala a Copilului Bolnav de Cancer, de catre ICCCPO (Confederatia Internationala a organizatiilor Parintilor care au Copii Bolnavi de Cancer).
Proiectul organizat luni, 15 februarie a.c. de Cluburile “Rotaract Iasi 2000”, “Rotaract Iasi” si Interact isi propune, totodata sensibilizarea publicului larg asupra situatiei generale a copiilor bolnavi de cancer, care adeseori sunt neglijati neprimind un tratament corespunzator.

Manager de proiect: Damiana Margineanu, tel. 0751218834
Presedintele Clubului Rotaract Iasi 2000 Ioannis Gardikiotis, tel: 0742777268,
e-mail: ioannis.gardikiotis@rotaract.ro
ioannis.gardikiotis@rotaract.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *