FILME

“A fost sau n-a fost?” apreciat la Cannes

Filmul de lung metraj “A fost sau n-a fost?”, semnat de regizorul roman Corneliu Porumboiu, sub auspiciul celebrului Festival de Film de la Cannes, a reusit sa castige admiratia publicului si a criticilor de film.

Actiunea filmului se centreaza asupra Revolutiei din 1989, surprinsa intr-un mic orasel de provincie. Distributia este alcatuita din Mircea Andreescu, actor la Teatrul “Sica Alexandrescu” din Brasov, Teo Corban si Ion Sapdaru, de la Teatrul National din Iasi, Luminita Gheorghiu, Mirela Cioaba.

Corneliu Porumboiu nu este la prima participare la celebrul festival, el obtinand in anul 2004, premiul II la sectiunea Cinéfondation cu scurtmetrajul studentesc “Calatorie la oras”, iar anul trecut a fost selectat la Résidence du Festival, un program de dezvoltare a proiectelor cinematografice datorita caruia a stat in Franta aproape jumatate de an.

In Romania, filmul lui Corneliu Porumboiu va fi prezentat in premiera pe data de 2 iunie, in seara de deschidere a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) desfasurat la Cluj.