Stiri

UPC Romania achizitioneaza Focus Sat

UPC România, filială a Liberty Global, Inc., una dintre cele mai mari companii de televiziune prin cablu din lume, a achiziţionat integral operatorul român de televiziune digitală prin satelit Focus Sat, ne informeaza pcforum.ro.

UPC România a finalizat achiziţia Focus Sat prin cumpărarea celor 50% din acţiuni pe care le mai deţineau fondatorii companiei. În mai 2005, Liberty Global, Inc. a cumpărat 50% din Focus Sat, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de televiziune digitală prin satelit (DTH) din România, ca urmare a strategiei Liberty Global de a-şi întări prezenţa în industria de retransimisie video din Europa de Est. UPC este în prezent unul dintre cei mai importanţi furnizori DTH din Europa Centrală şi de Est, prin intermediul filialelor din Cehia, Ungaria şi Slovacia, şi intenţionează să îşi întărească puternic prezenţa în România.

„Vrem să devenim lider pe piaţa de televiziune digitală prin satelit din Romania, prin oferirea unor servicii de cea mai bună calitate şi prin dezvoltarea unei relaţii strânse cu clienţii noştri. Venim cu experienţa pe care am câştigat-o în alte ţări europene şi suntem convinşi că piaţa serviciilor DTH din România va creşte în următorii ani”, a declarat Richard Anderson, Director General UPC Romania.

UPC Romania prognozează investiţii substanţiale în următorii ani pentru dezvoltarea serviciului de televiziune digitală prin satelit. Avantajele serviciului oferit până acum de Focus Sat sunt: cea mai mică antenă de satelit din România, decodoare ce folosesc tehnologie de ultimă oră, cel mai bun suport tehnic pentru clienţi, cea mai extinsă reţea de distribuţie – magazinele Altex, Domo, Flanco, Flamingo şi Peruvision, precum şi o ofertă comercială avantajoasă.

UPC intenţionează să deruleze un proces de rebranding din Focus Sat în UPC Direct, brandul sub care îşi promovează serviciile DTH pe piaţa est-europeană, dar acest proces nu este prognozat pentru viitorul apropiat.

Focus Sat România este o companie înfiinţată în 2004 de către cinci români (Cristinel Popa, Bogdan Drăgoi, Cristian Burci, Adrian Cojocaru şi Valeriu Ionescu). Focus Sat a lansat prima platformă de televiziune digitală prin satelit din România la 15 noiembrie 2004 şi are în prezent peste 10.000 de clienţi.

4 Comments

  1. Scuze uite ca din vorba in vorba aflu si io lucruri noi… Astralul a fost cumparat deja de UPC, iar Focus-ul e a doua mare achizitzie ! Interesant ! Nu ? 😉

  2. Dap. S-ar parea ca ai dreptate. la mai mare si la mai multzi asemeanea intreprinzatori ii doresc Romaniei !!!

Comments are closed.