Despre copii

5Licee, 5Muzee – la a treia editie

Proiectul 5 Licee 5 Muzee aflat la a treia editie a inceput joi, 25 februarie 2010, cand la Sala de festivitati a Colegiului National Gheorghe Lazar din Capitala a avut loc conferinta de deschidere. ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si reprezentantii muzeelor implicate in program au fost alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie a proiectului.

Proiectul 5Licee 5Muzee este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. Tinerii din 5 licee din Capitala sunt invitati sa viziteze cateva muzee din Bucuresti fiind provocati si la un concurs online de cultura generala.
Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue si anul acesta programul.
Alaturi de reprezentantii ISMB si ai Primariei Municipiului Bucuresti, Dna. Inspector Georgiana Bolojan si dna. Consilier Daniela Stanculescu i-au incurajat pe tineri sa devina activi luand parte si la viata culturala si dna. Ana Dulu, Director General ECDL ROMANIA si dna. Elena Chiru, Coordonatorul Proiectului.
Cele 5 muzee implicate in proiect au venit si de data aceasta cu oferte cat mai tentante pentru elevii de liceu, care si-au exprimat bucuria de a putea descoperi aceste institutii ignorate de cele mai multe ori de tinerii de varsta lor.
In cea de a treia etapa a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:
Liceul Bilingv Miguel de Cervantes
Liceul Teoretic Marin Preda
Liceul Teoretic Ion Barbu
Colegiul Tehnic Costin Nenitescu
Colegiul National Gheorghe Lazar
Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei noastre de a participa la proiect sunt:
Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti
Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida
Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti
Muzeul National Militar
Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica – Minovici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *