LifeStyle, Sanatate

Cura cu oua de prepelita

Un tratament complet cu ouă de prepeliţă poate fi de 60, 90 şi 120 de bucăţi pentru hipertensiune, ulcer şi tulburări digestive, tuse convulsivă, conjunctivite, urticarii, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor (cu tot ceea ce implică acest proces) şi de 240 de bucăţi pentru arteroscleroză, scleroză coronariană, diabet zaharat, gută, impotenţă sexuală, afecţiuni hepatice, renale, astm bronşic, TBC, alergii, anemie, migrene, neurastenie, stare de nervi (regenerează sistemul nervos), colesterol (dizolvă depunerile şi împiedică formarea altora), revitalizarea organismului, obezitate, îngrijirea tenului.
Cura cu ouă de prepeliţă

• Pentru copiii între 1-3 ani se recomandă cura de 60 de ouă în 30 de zile (cîte două ouă zilnic). Cura de 60 de ouă în 20 de zile este recomandată copiilor între 4 şi 7 ani (se administrează cîte 3 ouă zilnic), iar cura de 90 de ouă în 30 de zile este indicată copiilor între 8-10 ani (3 ouă zilnic).

• Cura de 120 de ouă în 32 de zile se recomandă la copii între 11-15 ani, astfel: în primele patru zile se iau cîte 3 ouă/zi, între a 5‑a şi a 30‑a zi inclusiv se consumă cîte 4 ouă/zi, în a 31‑a zi se iau 3 ouă, iar în a 32‑a zi se înghite doar un ou.

• Cura de 120 de ouă, pentru adolescenţi (16-18 ani) şi adulţi, se ţine 26 de zile, astfel: în prima şi a doua zi se iau cîte 3 ouă, în a treia zi 4 ouă, în a patra zi 5 ouă, iar în continuare, pînă la cea de a 24-a zi inclusiv, se administrează cîte 5 ouă. În a 25-a zi se iau 3 ouă, iar în a 26-a zi doar 2 ouă.

• Cura de 240 de ouă se administrează în 50 de zile şi este indicată numai pentru adulţi: în primele două zile se iau cîte 3 ouă/zi, în a treia zi cîte 4 ouă, iar începînd cu ziua a patra, pînă în a 48‑a zi inclusiv, se iau cîte 5 ouă/zi. În a 49‑a zi se consumă 3 ouă, iar în a 50‑a zi se iau doar 2 ouă.

Ouăle se beau crude, cu gălbenuşul întreg, dimineaţa, pe stomacul gol, prin înţepare în dreptul camerei de aer sau amestecate cu foarte puţină miere în care, eventual, se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. După o pauză de 20 de zile (2-3 luni la copii) se poate repeta cura, oul de prepeliţă fiind dietetic.

Este de preferat să se consume numai ouă proaspete, de o zi. De aceea, înainte de a începe un asemenea tratament, trebuie aleasă cu atenţie sursa de la care ne putem aproviziona zilnic.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *