FILME

3000 de elevi din Bucureşti se pregătesc să devină cinefili

Peste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti participă la proiectul de educaţie cinematografică Cinema.edu în perioada 7 martie până la 10 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Lansat pe 7 martie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, Cinema.edu a adus peste 3000 de elevi care au fost iniţiaţi în lumea cinematografică de renumiţii critici de film: Irina Margareta Nistor, Viorica Bucur, Alexandra Olivotto, Florin Barbu, Florentina Ciuvercă, profesorii din cadrul UNATC – Radu Igazsag şi Horia Murgu, post producătoarea Maria Murgu şi scenarista Oana Darie.

 

Cei mici au păşit în lumea filmului prin intermediul fraţilor Lumière, a lui Charles Chaplin, Georges Méliès şi Jacques Tati, iar în continuare îi aşteaptă o serie de filme de animaţie şi de ficţiune. Elevii din clasele V-VIII  vor afla ce sunt filmele de autor, iar liceenii vor expuşi diversităţii culturale, Cinema.edu oferindu-le o serie de filme de excepţie din Africa, Asia, Europa şi România.  

Cinema.edu este un proiect ambiţios care pregăteşte, pe o perioadă de 3 luni,  peste 3000 de elevi din 37 de şcoli şi licee din Bucureşti să devină un public de cinema,  receptiv filmelor de calitate.

 

Organizator: Asociaţia Culturală Macondo

 

Parteneri ai proiectului: Inspectoratul Şcolar Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Cineteca Bologna,  Institutul Francez, Centrul Ceh, Fundaţia Soros, Colegiul Tehnic Media

 

Finanţare: Centrul Naţional al Cinematografiei, Europa Cinemas, Fundaţia Soros, Centrul Tehnic Media

 

Sponsori: Sony, Editura Litera, Adevărul Holding, Cărtureşti

 

Parteneri media: Adevărul, Caţavencu, Dilema Veche, Dilematix, TVR Cultural, ItsyBitsy, clopotel.ro, 220.ro

 

 


www.cinema-edu.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *