Stiri

12% dintre romani vor un al doilea job

Un singur loc de munca nu ii mai multumeste pe 12% dintre romanii care au participat la cel mai recent studiu derulat de BestJobs.ro. Astfel, acestia marturisit ca desi au un job cu norma intreaga, vor sa isi gaseasca inca un loc de munca ce le-ar permite sa lucreze part time sau de acasa, pentru a castiga mai multi bani. Romanii sunt din ce in ce mai interesati de castiguri financiare decat de echilibrul intre viata personala si cea profesionala, dar procentul celor care isi cauta un al doilea loc de munca este comparativ mai mic decat media europeana de 50%.

Potrivit unui studiu realizat recent la nivelul Uniunii Europene de catre site-ul StepStone, 76% dintre francezi isi doresc un al doilea loc de munca, daca nu l-au obtinut deja, in timp ce 36% dintre olandezi sustin ca au doi angajatori. La polul opus se afla Danemarca si Germania, unde 54%, respectiv 50% dintre participantii la studiu sustin ca un loc de munca este suficient si nu au nevoie si de al doilea.

Dintre romanii care vor sa obtina un al doilea loc de munca majoritatea sunt femei, 58%, cu studii superioare, ce provin dintr-un oras mare al tarii precum Bucuresti sau Timisoara. In acelasi timp, aproape 3% dintre respondenti au marturisit ca isi doresc un al doilea job, insa doar pe perioada Sarbatorilor de iarna, pentru a tempera cheltuielile aferente sezonului.

Totusi, cei mai multi dintre cei care isi cauta un loc de munca in aceasta perioada nu lucreaza momentan, in contextul in care 52% dintre respondenti vor sa se angajeze. Totodata, 32% dintre cei chestionati sunt angajati, insa vor sa schimbe actualul loc de munca, din cauza ca nu mai sunt multimiti de conditiile de lucru.

La ora actuala, pe BestJobs.ro se regasesc la nivel national aproape 4.000 de anunturi, fiecare cu cel putin un loc de munca disponibil, de tipul part time sau project based . Astfel, cei in cautarea unui loc de munca temporar pot alege dintre unele anunturi pentru editor HTML, operator de sondaje de opinie, broker imobiliar sau chiar ofiter bancar cu jumatate de norma.

Sondajul privind piata muncii din Romania a fost derulat pe site-ul www.bestjobs.ro pe un esantion de aproape 2.000 de respondenti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *