LifeStyle

1 aprilie 2011 – ziua autismului

Zilei Internationale a Constientizarii Autismului, 1 aprilie 2011. Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” va participa anul acesta in data de 1 si 2 aprilie la campania internationala „Light It Up Blue” organizata de Autism Romania, membra a Organizatiei Internationale Autism Europe si a organizatiei Autism Speaks din Statele Unite, care consta in luminarea in albastru a unor cladiri de reper din intreaga lume pentru a atrage atentia asupra problemei autismului la nivel mondial.

Autismul este o tulburare neurobiologica complexa care afecteaza aproximativ 67 milioane de persoane din intreaga lume. Autismul are un efect asupra comunicarii, relatiilor sociale si a comportamentului persoanei si transcende toate granitele sociale, culturale si geografice, devenind in ultimii ani o criza globala la nivelul sanatatii publice cu cea mai rapida crestere.

Teatrul National de Opereta sprijina in fiecare an initiativele dedicate sustinerii persoanelor aflate in dificultate si contribuie, prin evenimente organizate special pentru aceste persoane sau prin facilitarea accesului la spectacolele desfasurate in cadrul teatrului, la imbunatatirea calitatii vietii acestora si la indeplinirea responsabilitatii morale de a aduce arta in slujba comunitatii.

Teatrul National de Opereta se alatura astfel celor peste 200 de locatii deja confirmate din intreaga lume, care vor fi luminate in albastru in 1 si 2 aprilie, printre care: Empire State Building si Rockefeller Center din New York, SUA, CN Tower – Toronto, Canada, Spinnaker Tower – Portsmouth, Marea Britanie; Primaria si National Concert Hall – Dublin, Irlanda; Primaria Nicosia – Cipru; Willis Tower – Chicago, SUA, Bell Tower – Perth Western, Australia, dar si altor cladiri care vor participa la campania „Light It Up Blue”.

Partenerul principal al Teatrului National de Opereta ”Ion Dacian” in realizarea proiectului este FIVE’S International.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *